§ TURTLE NEWS: [WASTE] Сортувати сміття ужгородських дітей навчатиме розмальовка

У межах проекту "Запровадження інноваційних механізмів роздільного збирання, вивезення та переробки твердих побутових відходів в Ужгороді" видано розмальовку для дошкільнят та учнів початкових класів із промовистою назвою "Як Сміттєзнайко Незнайка вчив сортувати сміття". Видано її за підтримки державного Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України та Ужгородської міської ради - повідомляє УЖГОРОД.net.

Легкі для запам'ятовування віршики, що вчать правильно сортувати сміття, написала керівник еколого-освітніх і туристичних програм РМЕО "Екосфера" Катерина Станкевич-Коваль, а малюнки, які діти можуть розфарбувати, виконав член творчого об'єднання "Малий Лувер", учень Ужгородської дитячої школи мистецтв Іван Дранчак. Книжечку безкоштовно роздаватимуть через управління освіти по дитячих садочках та початкових школах. Її наклад - 4200 примірників.

Нагадаємо, що ця розмальовка - черговий крок до реалізації проекту, розробленого управлінням з питань інноваційних впроваджень, інвестицій та сталого розвитку міста Ужгородської міськради, який виграв всеукраїнський конкурс, а відтак Ужгород отримав на нього 497 тис. грн із державної казни. Відповідно, й видання книжки здійснено за державні кошти. Як розповів начальник згаданого управління Іван Ванджурак, програма має, перш за все, освітню мету, тому на спеціальних уроках, тематичних виставах і книжках зроблено особливий акцент. У ДНЗ № 20 та НВК "Пролісок", наприклад, нещодавно провели відкриті заняття за участі дітей, батьків і педагогів, де роз'яснювали, як сортувати сміття. У "Проліску" на додачу ще й виготовили картонні коробки, які імітують контейнери для роздільного сортування, і поставили їх у коридорі, отож теорію діти відразу можуть реалізувати на практиці.

Просвітницька робота дає вже й реальні результати. Зі спецконтейнерів, розміщених по школах і садках, зібрано 4 тонни скла і півтонни макулатури. Особливо активно включилися в роботу ЗОШ № 5, 6, 7, 10, дитсадки № 10 і 20. Для загального користування наразі встановлено контейнерний майданчик у Боздоському парку, куди можна викидати посортоване сміття. КШЕП, котрий отримав спеціальний автомобіль для транспортування вторсировини, здає її підприємству "Вторма". А в широкому масштабі роздільне сортування сміття має запровадити інвестор — фірма "ASA", котра збирається докорінно змінити підходи до утилізації ТПВ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео