Друге життя сміття. У Харкові також створять підприємство, яке перетворюватиме відходи на речі цілком корисні.

Thumbnail image for ~/image.aspx?img=~/news/13085/13085_072055796.jpg&w=440&c=0  

 Друге життя сміття. Вперше отримати енергію з переробленого сміття спробували ще в 1874 році в Нотігемі. Спеціальна парова машина використовувала в якості палива горючі відходи. З того часу у світі галузь переробки поставили на потік. У Харкові також створять підприємство, яке перетворюватиме відходи на речі цілком корисні.
Кількість відходів стала значною проблемою для багатьох країн. Наразі і досі найбільш популярним способом утилізації твердих побутових відходів є спалювання. У Швейцарії працює одразу 14 сміттєспалювальних заводів.
Так наприклад, цей одян - результат переробки сміття. І корисних найрізноманітніших речей, які з"являються таким чином, безліч.
Тому у світі все активніше відкривають підприємства, на яких сміття отримує друге життя і надодаток під час переробки виробляє енергію. Лідером в цій галузі в Європі виступає Німеччина - тут пепереробляють 48 відсотків відходів. Харків так само долучається до світових тенденцій. 21 мільйон 600 тисяч гривень - стільки коштів планує виділити держава на розрахункові і проектні роботи на сміттєпереробний завод. Який має з"явитися в Дергачівському районі. Таким чином буде виконано одразу дві задачі.
Геннадій Кернес Харківський міський голова
Современный завод, который увеличил бы срок эксплуатации в том числе и полигона, добывал бы соответственно газ и была выработка альтернативного источника электроэнергии.
Проект буде реалізований в межах спільного з Світовим банком інвестиційного проекта "Розвиток міської інфраструктури 2". Приблизний розмір залучених інвестицій складатиме 30 мільйонів доларів. Електроенергію, яку вироблятиме завод, місто планує продавати за зеленим тарифом.
http://www.visti.tv/new.aspx?newsid=13085#.UNlkMOQyIow

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео