Нерухомість: у Рівному будуватимуть новий завод?

Завод з утилізації люмінесцентних ламп, елементів живлення, фільтрів для автомобілів і машинних мастил планує побудувати у Рівному ТОВ «Всеукраїнська екологічна компанія». Є в цій справі один, але важливий нюанс: керівники підприємства «забули» запитати думку мешканців міста щодо такого сусідства.

 

- Ми хочемо тут нейтралізовувати кислоти, які утворюються в автомобільних акумуляторах. Обладнання для цього уже придбали, але ще не привезли до Рівного. Воно виготовлено у місті Шостка Сумської області. Маємо на обладнання усі необхідні документи та висновки санепідемстанції. Працюватиме воно на дизельному пальному та на відпрацьованому машинному мастилі, - каже Артем Остапюк, заступник директора ТОВ "Всеукраїнська екологічна компанія".

Хороша справа може обернутися бідою для городян. Адже завод збираються будувати в межах міста, точніше, у районі Тинного, на вулиці Авіаторів. Для цього планують реконструювати приміщення колишніх складів для зберігання мінеральних добрив, що належали ТОВ «Плодорозсадник», пише газета "7 днів"

Це викликає серйозне занепокоєння у місцевих мешканців. Адже поява поряд з їхніми будинками об'єкта утилізації небезпечних відходів – серйозний привід для роздумів. У будь-якому разі він не має зводитися без погодження із громадою.

Депутатська комісія налаштована вимагати від влади проведення реальних громадських слухань за участі жителів міста, які живуть поблизу місця будівництва небезпечного підприємства.

– Виконання цього проекту має здійснюватися відповідно до вимог Державних будівельних норм України, обов'язковим пунктом яких є громадські слухання, – погоджується з депутатами начальник відділу екології управління еконо­міки Рівного Валентина Веремко. – Об'єкти, які можуть справити негативний вплив на довкілля, проходять цей етап у першу чергу. Відпо­відно до чинного законодавства керівники підприємства мають не пізніше ніж за 30 днів до моменту проведення слухань повідомити про цю подію населення через засоби масової інформації, інтернет, розміщуючи оголошення у громадських місцях тощо. Всі зауваження та побажання учасників слухань обов'язково мають враховуватися при виготовленні проекту.

Але, як ствержують громадяни, нічого з цього переліку не було зроблено.

Як розповів у телефонній розмові директор ТОВ «Всеукраїнська екологічна компанія» Юрій Демушкань, повномасштабні громадські слухання справді ще не проводилися. Тому тільки-но будуть готові всі необхідні висновки, їх винесуть на загальне обговорення.

– Оцінка безпечності впливу нашого заводу для довкілля майже готова, –стверджує він. – Вся інформація щодо діяльності підприємства буде розглядатися на громадських слуханнях, з датою проведення яких ми ще не визначились остаточно.

http://www.ogo.ua/articles/view/2014-04-03/49719.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео