§ TURTLE NEWS: [WASTE] На Львівщині потрібно побудувати 6 сміттєпереробних заводів, проте чистота вдарить по кишенях людей, – ЛМР

На території Львівської області потрібно побудувати шість сміттєпереробних заводів. Тоді область не матиме проблем із сміттям. Про це сьогодні, 2 липня, на прес-конференції у Львові повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Юрій Голець.
Він відзначив, що це дасть нормальну завантаженість заводів. Якщо ж буде більше, то вони будуть економічно нерентабельними. Також потрібно розташувати їх рівномірно по території області.
«Для Львова сміттєзвалище не потрібне, воно потрібно для області. Зараз для мешканців Львова сміття обходиться в середньому у 30 грн в місяць. Багато говориться про технологію спалювання сміття, але вона дуже дорога, і при розмові з інвесторами перше питання, яке ставиться, чи «потягнуть» люди будівництво такого заводу у області», – каже Юрій Голець.
«Дехто говорить, що хотів прийти інвестувати у цей бізнес у області, а ми (Львівська міська рада – ЗІК) не впускаємо інвестора, бо дехто дещо хоче (мається на увазі хабаря). Та не ми не впускаємо, а ставимо питання, яке є завжди першим: чи не буде це зашморг на шиї людей і чи львів'яни погодяться на таке», – додав Голець.
З його слів, переробка однієї тонни сміття у Європі коштує 120 доларів США, а нас – 140 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео