На Львівщині жителі Березини влаштували автопробіг-протест проти сміттєзаводу

Проти сміттєвого заводу виїхали машинами. Мешканці Березини, що на Миколаївщині, не хочуть, аби в їхньому селі будували завод під сміття. Тому влаштували автопробіг. Майже сто автомобілістів виїхали на околиці, протестуючи проти підприємства. Натомість, всупереч мітингувальникам, львівські міські посадовці разом із обласними ведуть переговори, щоб таки домовитися про 60 гектарів під завод на території Березинської сільради.

Майже місяць тому на виїзній сесії ЛМР у Грибовичах один із міських посадовців заявив: знайшли ділянку під сміттєзавод за 50 кілометрів від Львова, поблизу Нового Роздолу. Втім, згодом журналісти телеканалу ZIK з’ясували: це порожні розмови, бо жодних документів та розмов про будівництво із місцевою владою того ж Нового Роздолу не було. Тоді мешканці села Березина, де хотіли зводити завод, були начебто не проти такого підприємства.

Однак Андрій Садовий, міський голова Львова таки офіційно звернувся до очільника Львівщини, щоб той виділив 60 гектарів під завод на території Березинської сільради. Втім те, що міський голова Львова за спиною у селян вибирає ділянки, самим березинцям не сподобалося. Тому вийшли на протест.

Олег Лавро, сільський голова Березини: «То проходив свого роду автопробіг, були власники автомобілів з українською символікою, українськими прапорами, гучномовцями. Автопробіг починався на початку перед селом біля річки Дністер».

Ольга Жила, голова Миколаївської районної ради: «Я звернулася до пана Костюка, щоб він дав своє бачення з цього приводу, тому що була сесія Березинської сільської ради, відбувся схід селян. Відповіді від нього досі немає».

Тим часом мер Львова розповідає: переговори із Михайлом Костюком за цю ділянку таки ведуться. Однак, куди дійшли перемовини, міський голова не каже. Наразі нічого не кажуть і у Львівській облдержадміністрації.

Допоки посадовці ведуть переговори, у селах та містах поблизу майбутнього сміттєзаводу вирішили у п’ятницю провести спільну сесію і прийняти заяву про заборону будівництва такого підприємства на території Березинської сільради. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео