Німецькі інвестори готові будувати на Львівщині завод з переробки сміття

3 вересня голова Львівської ОДА Михайло Костюк провів робочу зустріч з представниками спільної німецько-української компанії «Укреко-Індастрі», яка спеціалізується на переробці твердих побутових відходів. Вони обговорили проблему утилізації сміття. Німецька фірма зацікавилась у можливості інвестування будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів на Львівщині.

Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Німецько-українська компанія «Укреко-Індастрі» презентувала проект збудованого (у Рівному) підприємства за інвестиційні кошти по переробці твердих побутових відходів потужністю 100 тис. тонн на рік, яке буде обслуговувати мешканців міста Рівного та прилеглу територію.

Рівненський сміттєпереробний завод – перше підприємство в СНД з використанням механічної переробки відходів. Завод працюватиме у два етапи. На першому – здійснюватиметься розподіл сміття і мінеральних речовин. На другому ж етапі проводитиметься сортування відходів для подальшої переробки на альтернативне паливо.

Відсортовані відходи будуть використовуватись у якості альтернативного палива на цементному заводі «Dyckerhoff AG» (ПАТ «Волинь-цемент», м. Здолбунів, Рівенська область), що дозволить забезпечити суттєву економію основного на підприємстві палива – вугілля.

Представники компанії ТзОВ «Укрекр-Індастрі» запросили керівництво держави та Львівщини на урочисте відкриття даного підприємства, яке відбудеться на початку жовтня 2012 року.

Під час зустрічі Костюк представив запропоновану на території області кластерну політику щодо збору, переробки й утилізації твердих побутових відходів. Нею зацікавились німецькі підприємці.

«Зустріч є початком співпраці з потенційним претендентом для будівництва таких об'єктів на теренах Львівщини», – зазначив Михайло Костюк.

http://zik.ua/ua/news/2012/09/04/366760

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео