На стадницькому полігоні будуть сортувати сміття

На стадницькому полігоні будуть сортувати сміття

 В цьому році міська рада планує провести тендер на встановлення сміттєсортувальної станції на стадницькому полігоні. Потужності лінії дозволять за робочу зміну посортувати денний обсяг вінницького сміття.

Проте безпосередній монтаж обладнання скоріш за все уже розпочнеться в наступному році.
- Ми планували приступити до цих робіт в цьому році, - каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою міськради Ігор Корольчук. - Але об'єктивно ми розуміємо, що тільки тендерні процедури займуть близько двох місяців.
Вартість встановлення модульної сміттєсортувальної станції, разом з проектними роботами, в мерії оцінили в 133 тисячі гривень. Про це йдеться в рішенні виконкому від 27 вересня цього року.
Проектна потужність станції, за словами Ігоря Корольчука, складає приблизно 200 метрів кубічних сміття за годину.
- При тому, що у нас в місті щодня збирається близько 1,2 тисячі кубічних метрів сміття, станція за робочу зміну може посортувати денний обсяг сміття, яке накопичуються в місті, - каже директор комунального підприємства "Ековін" Володимир Чорновол. - Мова йде тільки про побутове сміття. Листя чи будівельні відходи, станція не сортуватиме.
Всього протягом доби у Вінниці збирається близько 1,7 тисячі кубічних метрів сміття. А загальна площа стадницького полігону складає 16 гектар, при цьому відходами уже зайнято 13 гектар...

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео