Замість сміттєпереробного заводу у Львові збудують сортувальну лінію

Замість сміттєпереробного заводу у Львові збудують сортувальну лінію. Перед тим, як вивозити львівський непотріб на Грибовицьке сміттєзвалище, його фасуватимуть на підприємстві на вулиці Конюшинній. Окремо папір, пластик, скло - усе, що згодом можна продати іншим фірмам як вторинну сировину. Органічні ж відходи далі захоронюватимуть на Грибовицькому звалищі. Щоправда, деяке сміття планують навіть спалювати.

Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

Перша сортувальна лінія львівського непотребу є майже на околиці Львова. Показати та розказати про неї на підприємстві відмовилися. Від «Огляду дня» зажадали інформаційного запиту.

Журналістам телеканалу ZIK телефоном представники фірми пояснили: робота сортувальної лінії сміття схожа до тієї, яку за 19 обласних тисяч гривень встановили у Червонограді. Механізм дії такої лінії простий – скло, папір і пластик сортують нарізно й потім продають. Решту, а це майже половина непотребу, захоронюють. Чи саме так буде з львівським сміттям, наразі невідомо.

Тим часом про сортувальну лінію розповідає сільський голова Малехова.

«Автомобіль під'їжджає, висипає сміття, справа і зліва стоять люди, де вручну відсортовують це сміття і кладуть під прес», – розповів сільський голова Малехова Володимир Сеньковський.

Саме на прикладі Малехова підприємці вчитимуть людей сортувати сміття в різні контейнери. Сільський голова запевняє: про сміттєсортувальну лінію наразі в селі ніхто не чув.

У Львівській міськраді говорити, коли запрацює сортувальна лінія, не беруться, мовляв, на підприємстві не всі питання вирішили. Також думають про те, щоби частину сміття спалювати на одному із заводів Львівщини.

«Це є державна програма, яку виконує державне підприємство Укрпромресурс. Це один із напрямів, які ми сьогодні наробляємо. У нас є підписані попередні протоколи про наміри з компанією, яка експлуатує Миколаївський цементний завод», – розповів перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Що саме спалюватимуть на Миколаївському цементному заводі, наразі не коментують. Тим часом єдине, про що можуть сьогодні говорити екологи, – шкідливість сортувальної лінії.

У міськраді кажуть, якщо сміття таки спалюватимуть, то ціна для львів'ян за вивіз непотребу зросте. Наскільки, не уточнюють. Тим часом, поки нову сміттєсортувальну лінію готують до запуску, у Ратуші уже мають ділянки під будівництво давно обіцяного сміттєпереробного заводу. Втім, де його планують зводити, знову ж таки тримають у таємниці.

http://zik.ua/ua/news/2013/03/15/398738

 

 

1 коментар:

  1. Пишіть інформацію про поводження з відходами у Львові на ЕКОЛОГІЧНОМУ ПОРТАЛІ http://7promeniv.com.ua/povodzhennia-z-vidkhodamy/sytuatsiia-u-lvovi.html

    ВідповістиВидалити

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео