Зі сміття добуватимуть електроенергію

Вже за місяць-два на рівненському сміттєзвалювальному полігоні біогаз почнуть перетворювати на електроенергію. Цим займеться київська фірма, яка днями приступить до буріння першої свердловини для добування газу.
Розповідає міський голова Рівного Володимир Хомко:
— На сміттєзвалищі збирається біогаз. Нам це заважає, бо від загоряння газу взимку виникають пожежі. Тому хочемо зробити дегазацію. Гадаю, за місяць-два ми це зробимо, чи принаймні за літо, багато що від мене не залежить. На сміттєзвалищі буде встановлена спеціальна установка, яка перероблятиме газ на електроенергію і передаватиме її в мережі "Рівнеенерго".
Днями інспекція Державного архітек­тур­но-будівельного контролю області прийняла в експлуатацію першу чергу будівництва Рівненського сміттєпереробного заводу. Нині на підприємстві підписують всі необхідні угоди, після цього завод почне працювати. Міський голова каже, що першої черги заводу для міста цілком вистачить. З минулого року тарифи на вивезення сміття встановлюють у Києві, відтак міський голова побоюється за нормальну роботу підприємства, аби не виникла ситуація, як на "Рівнеоблводоканалі", — підприємство працює збитково через занижений тариф на водопостачання, водночас тариф на електроенергію, яку використовує підприємство в своїй роботі, зростає майже щомісяця.
Мирослава ШЕРШЕНЬ.

1 коментар:

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео