На Черкащині невдовзі може з’явитися сміттєпереробний завод

На Черкащині

Черкаська влада розпочала перемовини стосовно будівництва на території області сміттєпереробного заводу.

З цією метою голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко провів зустріч із виконавчим директором міжнародної компанії OAK Utility Solutions and Development, яка має центральний офіс у Бахрейні, Гаретом Робертом Брауном.

- За словами губернатора Черкащина, нині на території області є понад 400 полігонів для сміття. - Власне, у всьому світі є безліч прикладів, коли його переробляють на газ та електроенергію й таким чином використовується для потреб муніципалітету.

Такий завод, каже інвестор, у разі введення в експлуатацію зможе переробляти 450-500 тонн сміття на добу. Уже з нього далі виготовлятиме синтетичний газ для різноманітних генераторів та золу.

Переконують: це буде стовідсоткова переробка з нульовим викидом на звалище.

Тож у разі, коли обидві сторони дійдуть домовленостей, сміттєпереробний завод збудують упродовж 12-18 місяців. У його будівництво планують вкласти близько 80 мільйонів доларів інвестицій.

Поки що місцем для його зведення розглядають три міста - Черкаси, Умань та Смілу, утім, не виключають й інші. Усе, чого інвестори очікують від влади, - це зобов'язання постачати сміття в задекларованому обсязі та дозвіл на його переробку.

Закріпити свої наміри в майбутньому хочуть підписанням відповідного договору.

http://blagoustriy.info/news/740/show/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео