Німці збудують сміттєпереробний завод на Волині

24 Жовтня 2014 p.

 

Невдовзі у Волинській області з'явиться сучасний сміттєпереробний завод, який працюватиме за найновішими європейськими технологіями. Місцева влада вже підписала відповідний меморандум з німецькою компанією.

Німецькі інвестори готові збудувати на Волині сучасний сміттєпереробний завод, який працюватиме за найновішими європейськими технологіями, безпечними для здоров'я людей і навколишнього середовища. Голова Волинської облдержадміністрації вже підписав з німецькою компанією Меморандум про співпрацю щодо втілення проекту «Нововолинський Екотехнопарк». Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Згідно з повідомленням, Екотехнопарк із сміття вироблятиме бензин, солярку, бітум, а також холод для холодильних установок та теплоенергію. Завод перероблятиме 25 тис. тонн побутових відходів у рік.

Будівництво заводу планують розпочати уже наступного року. «Втілення такого проекту дасть можливість створити до 40 робочих місць. Німецька компанія бере на себе фінансування, а від обласної влади просить лише сприяння та підтримки. Вони також готові реалізувати такий проект і в Луцьку як пілотний» - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Волинській області реалізуються різні механізми для максимальної економії газу. Як результат, за два останні місяці області вдалося заощадити 500 тис. куб. м «блакитного» палива.

Катерина Ляшевська

http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/nmc-zbudujut-smttepererobnij-zavod-na-volin-39601

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео