75% сміття з Івано-Франківська хочуть спалювати на цементно-шиферному заводі

ПАТ "Івано-Франківський цементно-шиферний завод" може спалювати все сміття, за винятком органіки.
Про це вчора під час зустрічі з делегацією Державного департаменту США повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
"Ідуть перемовини з керівництвом Івано-Франківського цементно-шиферного заводу. Я сам з Миколою Круцем зустрічався, і ми на цю тему розмовляли, – говорить Віктор Анушкевиус. – Ви знаєте, вони дуже потужно працюють у плані інновацій, інвестицій та запровадженню нових технологій, там обертові печі. Нас зацікавило питання сміття тому, що ми не можемо до безконечності розширювати межі полігону, мені це самому не подобається, тим більше мешканцям Рибного. Хоча у нас є угода, і ми допомагаємо фінансово у соціально-економічному розвитку села", пише Курс.
За словами міського голови, щороку Івано-Франківськ продукує до 400 тисяч кубів сміття. А цементно-шиферний завод міг би це все сміття спалювати, за винятком органіки. 
"Фактично ведемо мову про те, що ми будемо відвозити їм сміття, а вони, відсортувавши те, що можна спалювати, спалюють, а органіка (це десь 20%) захоронюватиметься на полігоні. Тобто зменшення навантаження приблизно на 70-75%", – підсумував міський голова.
http://ifportal.net/news/full/54522.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео