Сміттєпереробний завод зведуть на території Львова

Французькі експерти визначили ділянку для побудови сміттєпереробного заводу

Французька компанія Egis запропонувала Львову звести сміттєпереробний завод на території ТЕЦ-2. Як розповів керівник проекту Крістофер Раунд, експерти також аналізували дві інші земельні ділянки у селі Добряни, що у Миколаївському районі, та у селі Новий Яр, що у Яворівському районі. Однак, за його словами, через технічні та екологічні параметри ці ділянки не підходять для будівництва заводу.
У коментарі ZAXID.NET заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак уточнив, що йдеться про земельну ділянку на вул. Пластовій, що у Личаківському районі Львова.
«Земельна ділянка, яка відведена ТЕЦ-2, це околиця міста. Французькі експерти скажуть, що там може бути. Комплекс з переробки сміття і, як варіант, за рахунок спалювання може бути вироблення тепло- та електроенергії», – сказав Сергій Бабак.
За словами Крістофера Раунда, наразі експерти ще не обрали технологію, у який спосіб відбуватиметься переробка львівських відходів. Паралельно французькі експерти працюватимуть також над рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища.
Раніше ZAXID.NET припускав, що територія ТЕЦ-2 може бути використана для побудови сміттєпереробного заводу, оскільки ще 1 березня ЛКП «Львівтеплоенерго» замовило у харківського ПрАТ «Важпромавтоматика» розробку техніко-економічного обґрунтування для будівництва сміттєпереробного комплексу на території львівської ТЕЦ-2.
Нагадаємо, 17 березня Львівська міська рада підписала меморандум про співпрацю з французькою компанією Egis щодо проекту поводження з твердими побутовими відходами, зокрема підготовки комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами, включаючи об’єкти збору, переробки, утилізації ТПВ у Львові.
З часу підписання меморандуму про співпрацю над підготовкою комплексного дослідження та стратегії міста у сфері поводження з відходами у Львові працюють фахівці французької компанії Egis.
http://zaxid.net/news/showNews.do?smittyepererobniy_zavod_zvedut_na_teritoriyi_lvova&objectId=1426591

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео