Малехівська сільрада готова надати землю для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

У п’ятницю, 2 лютого, на позачерговому засідання обласної комісії ТЕБ і НС голова Малехівської сільської ради сказав, що вони готові надати в оренду ЛКП «Збиранка» земельну ділянку для реалізації проектів, пов’язаних з рекультивацією Грибовицького полігону. Львівська міська рада звернулась до Малехівської сільської ради, щоб офіційно підтвердити інформацію, яку було озвучено на засіданні комісії ТЕБ і НС.
«Під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 02.02.2018 року Вами було озвучено інформацію про готовність Малехівської сільської ради надати в оренду ЛКП «Збиранка» на період реалізації проектів, пов’язаних з рекультивацією полігону, земельну ділянку поблизу полігону ТПВ, на якій розташовані частина озер-збірників фільтрату та частина ТПВ, які зсунулись зі схилу», - йдеться у листі заступника міського голови Львова Сергія Бабака голові Малехівської сільської ради Володимиру Сеньковському, передає ЛМР.
У ЛМР заявили, що з 2016 року надіслали понад 10 листів з проханням вирішити земельні питання для робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, проте усі відповіді були негативними. Раніше місцеві заявляли, що бояться, що на Грибовицьке сміттєзвалище знову почнуть вивозити сміття.
Нагадаємо, у травні 2016 на Грибовицькому сміттєзвалищі виникла пожежа, під час гасіння якої стався обвал схилу сміттєзвалища. Внаслідок цього загинули троє рятувальників та зник еколог ЛКП «Збиранка». На сміттєзвалищі встановили тепловізор, камери відеоспостереження та розробили проект посилення дамб озер з фільтратами.
https://zaxid.net/malehivska_silrada_gotova_nadati_zemlyu__dlya_rekultivatsiyi_gribovitskogo_smittyezvalishha_n1448407

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео