Для добудови сміттєпереробного заводу в с.Яноші біля Берегова не вистачає коштів (ВІДЕО)

Проблема утилізації сміття гостра і актуальна по всій території України. Полігони побутових відходів вже давно переповнені, а сміттєпереробних та сміттєсортувальних заводів обмаль.

Для добудови сміттєпереробного заводу в с.Яноші біля Берегова не вистачає коштів (ВІДЕО)
Один з унікальних комплексів по сортуванню сміття та його утилізації мав запрацювати в селі Яноші на Берегівщині. Місцева громада підтримала цей проект. Основні етапи будівництва вдалось реалізовувати, але до початку роботи необхідно докласти значних зусиль та коштів.
Сільський голова Степан Барта бачить єдиний вихід з ситуації – завершення фінансування і початок експлуатації об’єкту. Це необхідно робити негайно, адже зараз тверді побутові відходи утилізуються на полігоні в місті Берегово, об’єми якого ось-ось закінчаться. Думку сільського голови поділяють і місцеві жителі.
Представники депутатського корпусу наголошують на практиці, поширеній в країнах ЄС. Там такі комплекси вже давно є вимогою часу. Функціонування заводу також дозволить створити робочі місця для місцевої громади.
Особливо складною вважають місцеві мешканці ситуацію з відходами пластику та загальним збільшенням об’ємів відходів.
Для завершення будівництва не вистачає коштів. Необхідно побудувати ряд інженерних споруд, а також заасфальтувати дорогу, що веде до заводу.
Незважаючи на складну екологічну ситуацію в країні, унікальний для області завод так і залишається недобудованим. Сьогодні місцева громада активно шукає кошти та рішуче налаштована, аби довести справу до кінця.
ТРК "Мукачево" (М-студіо), Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео