§ TURTLE NEWS: [WASTE] В фокусі фотохудожників … стихійні смітникиМінприроди України вивезе додатков...

Пусті пластикові пляшки, поліетиленові пакети, бляшанки та інше сміття опинилось у фокусі фотовиставки «Вполюй пластика», яка відкрилася 22 грудня в Культурно-мистецькому центрі «Є», що в обласному центрі Прикарпаття.
Виставка відбувається з ініціативи мистецького об’єднання «Арт-Гішефт» за активної участі членів Івано-Франківської обласної організації Національної спілки фотохудожників України.
Її метою організатори визначили привернення уваги широкої громадськості до проблеми забруднення Карпат побутовими відходами.
«Це екологічний фотопроект, – розповідає один з організаторів виставки – співзасновник об’єднання «Арт-Гішефт» Микола Джичка, – в рамках більш масштабного проекту «Нові Карпати без пластикового спаму». В Україні порівняно з розвинутими країнами, де працюють програми сортування відходів, назріли катастрофічні умови утилізації пластикового сміття. Гірські масиви Карпатського регіону  перенасичені побутовими пластиковими відходами місцевого населення і туристів.  Основна проблема полягає в організації їх вивозу для утилізації в призначених місцях». В свою чергу проект «Вполюй пластика» відображає, на думку художника, реальну драму засмічення Карпат і провокує глядача замислитись над власною поведінкою у навколишньому середовищі.
Виставка вже демонструвалась в Чернівцях, Ужгороді та Львові. Показ її в Івано-Франківську завершує тур «сміттєвої експозиції» карпатським регіоном.
Автор: Сергій БІЛИЙ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-12-23
При використанні матеріалів обов'язкове посилання на Коломия ВЕБ Портал

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео