§ TURTLE NEWS: [WASTE] Сміттєсортувальний завод у Чернівцях відкриють у травні


Сміттєсортувальний завод біля сміттєзвалища у Чорнівці відкриють через чотири місяці. Його будівництво розпочали ще 2008 року. Термін здачі заводу в експлуатацію інвестор – ТОВ «Еко-баланс-сервіс» – переносив декілька разів через нестачу коштів.

– У листопаді минулого року нам вдалося віднайти кошти і пришвидшеними темпами продовжити будівництво сміттєсортувального заводу, – повідомила комерційний директор ТОВ «Еко-баланс-сервіс» Ліна ЗАГОРОДНЯ. – За останні три місяці в об'єкт вклали майже чотири мільйони гривень. Стільки ж потрібно для завершення робіт. Першу чергу заводу плануємо запустити наприкінці травня – на початку червня цього року. Другу – в жовтні-листопаді. Вже майже повністю готовий двоповерховий адміністративний корпус. Зараз там тривають опоряджувальні роботи. Завезли обладнання, яке почнуть монтувати найближчим часом.

За попередніми підрахунками, вкладені у будівництво заводу понад 30 мільйонів гривень повинні повернутися через чотири роки.

Про завод

За рік завод зможе сортувати 120 тисяч тонн сміття, тобто практично все сміття, яке потрапляє на сміттєзвалище у Чорнівці. На заводі відсортовуватимуть окремо дерево, папір, пластик, тканину, метал і відправлятимуть цю сировину на переробку на відповідні підприємства. Саме на кошти від проданої вторсировини існуватиме завод. На чорнівське сміттєвалище потраплятимуть лише ті відходи, які не відсортують. Тож завод зменшить навантаження на єдине міське сміттєзвалище.
http://www.molbuk.com/chernovtsy_news/35043-smittyesortuvalnijj-zavod-u-chernivcjakh.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео