§ TURTLE NEWS: [WASTE] Недалеко від Рівного почалося будівництво сміттєпереробного заводу


Недалеко від Рівного почалося будівництво сміттєпереробного заводу
Новий сміттєпереробний завод повинен запрацювати вже через три місяці
azregionaldevelopment.az

Недалеко від Рівного почалося будівництво сміттєпереробного заводу, на якому з відходів вироблятимуть паливо.

Міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив журналістам, що весь процес переробки сміття в сурогатне паливо буде екологічно безпечним. 

Відкриття заводу вирішить проблему утилізації сміття, оскільки міський полігон відходів майже вичерпав свій ресурс.

Будівництво, придбання обладнання та реконструкція печей, у яких будуть спалювати сурогатне паливо, обійдеться німецьким інвесторам у 16 мільйонів євро.

Отримане паливо будуть відправляти на завод компанії Дікергоф (колишній ВАТ Здолбунівський цементно-шиферний комбінат), де його будуть використовувати у виробничому процесі.

На думку фахівців, аналогів такого сміттєпереробного заводу, який будують неподалік від Рівного, немає в жодній країні СНД, а у всій Європі таких заводів лише вісім.

Як зазначив Хомко, на сміттєпереробному заводі буде перероблятися 90% сміття, зібраного в Рівному.

Підприємство буде переробляти лише те сміття, який пролежало на свіжому повітрі не більше трьох діб. Тому зараз міська влада вирішує, що робити з тисячами тонн відходів, що накопичилися на звалищі.

Новий сміттєпереробний завод повинен запрацювати вже через три місяці і до нового року виробити перші партії сурогатного палива.

Нагадаємо, що 28 липня київська міськдержадміністрація оголосила конкурс по залученню інвесторів для будівництва сміттєпереробного комплексу вартістю 2-3 млн євро.

Згідно з повідомленням, сміттєпереробний комплекс планується розташувати в Дарницькому районі столиці по вулиці Колекторна, 44, де зараз знаходиться завод Енергія. Потужність комплексу складе 240 тисяч тонн побутових відходів на рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео