На Берегівщині зупинили будівництво сміттєпереробного заводу через справжній абсурд

foto Сільській раді довелось самій собі заплатити мільйон гривень...
20 березня відбулося пленарне засідання двадцять п’ятої сесії Берегівської районної ради шостого скликання.
Перш, ніж перейти до розгляду питань порядку денного, депутати районної ради та запрошені вшанували хвилиною мовчання пам’ять депутата районної ради Василя Боднаря, який помер після важкої хвороби, берегівчанина Олександра Товта, загиблого у зоні АТО під Дебальцевим та усіх загиблих героїв АТО, жертв аварії на шахті ім. Засядька (Донецьк).
Під час засідання було розглянуто питання будівництва сміттєпереробного заводу у с. Яноші. Голова Яношівської сільської ради інформувала про хід будівництва та фінансування сміттєпереробного заводу за сприяння та матеріальної підтримки проекту № 1001/011 Програми прикордонного співробітництва ЕІСП Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна, повідомляють Берегівські новини.
Тут склалася абсурдна ситуація: Яношівська сілька рада, яка будує сміттєпереробний завод, повинна виплатити більше мільйона гривень компенсації за нецільове використання землі сільськогосподарського призначення. Цікаво, що отримувач компенсації  — Яношівська сільська рада.
Так, як сільська рада  не мала коштів, аби сама собі заплатити, усі казначейські рахунки було заблоковано, а проект заводу зупинено. Проте Марта Барта звернулася по допомогу до європейських партнерів і ті надали кошти за умови, що гроші підуть на будівництво заводу. Однак за законодавством грошова компенсація мала бути розподілена наступним чином: 15% — в бюджет області, 25% — району, 65% — сільраді. Тому сільська голова звернулася в ОДА і там їй надали гарантійний лист про те, що отримані кошти повернуть назад у Яноші. Саме тому на сьогоднішній сесії Марта Барта просила депутатів погодити надання аналогічного гарантійного листа, що народні обранці і зробили. 
Під час доповіді жінка продемонструвала слайд-шоу про хід будівництва сміттєпереробного заводу та зазначила, що вже надруковані інформаційні брошури про сортування сміття та поводження з відходами, в районі розміщені  відповідні білборди та створено сайт, проводяться тематичні уроки в школах.
1arajon 4
1arajon 5
 http://karpatnews.in.ua/news/96679-na-berehivshchyni-zupynyly-budivnytstvo-smittiepererobnoho-zavodu-cherez-spravzhnii-absurd.htm#sthash.6DD65YnM.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео