Найбільший у світі постачальник вугілля побудує гігантську сонячну електростанцію

Китай починає перехід на екологічно чисту енергетику / Electrek

Китай починає перехід на екологічно чисту енергетику / Electrek

Тим, хто все ще не вірить у кінець епохи викопного палива, варто відправитися в Китай, де компанія Shenhua - найбільший постачальник вугілля в світі - починає будівництво гігантської сонячної електростанції.

Китай - країна, яка видобуває найбільше вугілля. А Shenhua - найбільший виробник вугілля в Китаї. І в світі.

Однак незабаром ця назва буде асоціюватися аж ніяк не з чорними трубами, а з екологічно чистою електроенергією, видобутої на сонячної електростанції.

Shenhua виступає замовником, а каліфорнійська компанія SolarReserve - підрядником, на будівництві електростанції потужністю 1000 МГВт електроенергії.

Компанія SolarReserve відома своєю революційною технологією зберігання енергії в судинах з розплавленою сіллю, що дозволяє виробляти електроенергію цілодобово.

Експерти називають проект важливою віхою в розвитку китайської енергетики. Країна постійно нарощує вироблення енергії, але це призводить до подальшого забруднення.

Керівництво країни неодноразово заявляло про плани по переходу на екологічно чисті джерела енергії. Проект Shenhua свідчить про те, що ці плани можуть стати реальністю, кажуть експерти.

http://nv.ua/ukr/techno/science/najbilshij-u-sviti-postachalnik-vugillja-pobuduje-gigantsku-sonjachnu-elektrostantsiju-114750.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео