ЛОДА визначила три ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу

Сміття. Фото: pmg.ua
Сміття. Фото: pmg.ua

Львівська ОДА зарезервувала три земельні ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу. Це колишні території промислової зони, розміщені за межами населених пунктів.

Про це 11 травня на прес-конференції повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

І.Гримак пояснила, що наразі завданням влади є охопити усі населені пункти області централізованим вивозом ТПВ. Наступним етапом має стати будівництво сміттєпереробного заводу.

«Як тільки ми підійдемо до системного накопичення сміття, будемо розуміти чітку структуру сміття, зможемо презентувати себе з точки зору будівництва сортувальних і перевантажувальних станцій», – повідомила Гримак.

За її словами, є декілька варіантів територій для будівництва у перспективі сміттєпереробного заводу.

«Це у Яворівському районі територія колишньої «Сірки», ділянка у Миколаївському районі на межі з Жидачівським та у Жидачівському районі на межі з Івано-Франківською областю. Остання ділянка розглядається під будівництво сміттєпереробного заводу, де формуватимуть пресовані брикети для подальшого спалювання на цементних заводах», – повідомила Гримак.

Заступник голови ЛОДА пояснила: це території промзони, розміщені за межами населених пунктів. З місцевими громадами наразі не обговорювали можливість будівництва по сусідству сміттєпереробного заводу.

«Розпорядником земель є Львівська ОДА. Звичайно, якщо буде прийняте рішення і буде інвестор, який розглядатиме цю територію під забудову – підемо до громади і будемо з нею спілкуватися.

Зараз не можемо конкретно обговорювати ці питання, тому що немає розуміння щодо площі – скільки потрібно території для заводу, яка буде специфіка будівництва», – пояснила Гримак.

«Сьогодні сміттєпереробний завод розглядається не щось таке, що схоже на всім наболіле Грибовицьке сміттєзвалище. Сміттєпереродний завод – один з видів виробництва у розвинутих країнах. Це цивілізована річ у світі», – додала заступник голови ЛОДА.
http://zik.ua/news/2016/05/11/loda_vyznachyla_try_dilyanky_pid_budivnytstvo_smittiepererobnogo_zavodu_697906

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео