Кличко повідомив, коли у Києві планують збудувати новий сміттєпереробний завод

Міський голова Києва Віталій Кличко. Фото: kyivcity.gov.ua
Новий завод із переробки твердих побутових відходів у столиці планують побудувати протягом наступних двох-трьох років.

Про це в одного з телеканалів заявив міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба міської влади.

«Сміття – це сьогодні проблема не тільки Києва, це проблема всієї країни. Зараз у столиці працює один сміттєспалювальний завод – «Енергія». Нам потрібен новий завод саме із переробки сміття. Протягом двох-трьох років такий завод повинен бути побудований», – сказав Кличко.

За словами мера, щорічно у Києві накопичується майже 1,2 млн тонн сміття. Наразі ухвалене важливе стратегічне рішення – відмовитись від практики захоронення відходів і розпочати їх переробку.

«Ми детально вивчили досвід інших країн. Уже працює конкурсна комісія, оголошено конкурс на будівництво сміттєпереробного підприємства», – зазначив мер.

За його словами, потужність заводу, який планують побудувати, повинна становити понад 420 тисяч тон перероблених відходів на рік. До прикладу, приблизно таку потужність має полігон № 5.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальшої долі цього полігону, Кличко зазначив, що в майбутньому його буде закрито.

«Скоро розпочнуться роботи з реконструкції полігону № 5. Буде укріплено дамби, збільшено потужність обладнання з переробки фільтрату. Ми укріпимо полігон, встановимо систему дегазації, і після цього закриємо його», – зазначив мер.
https://zik.ua/news/2018/08/01/klychko_povidomyv_koly_u_kyievi_planuyut_zbuduvaty_novyy_smittiepererobnyy_1377479

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео