«Україна без сміття» запускає утилізацію проблемного пластику за європейськими цінами

Ті, хто бажає утилізувати неперероблюваний пластик, мають оплатити безпечне спалювання – від 20 грн до 50 грн за пакет.
Прозорі пакети для неліквідного пластику. Фото: facebook.com/NowasteUkraine
Ініціатива «Україна без сміття» анонсувала експериментальну програму прийому неліквідного пластику, тобто такого, що не підлягає повторній переробці.
Ті, хто бажає утилізувати такі відходи, мають оплатити безпечне спалювання за цінами, які є в Австрії чи Швейцарії. Наприклад, завод у Відні спалює тонну неліквідного пластику за 150 євро, а у Швейцарії утилізація пакета зі сміттям коштує два франка (більше 50 грн).
«Ці гроші, сплачені за проблемне сміття, є гарантією максимально безпечного для довкілля знешкодження пакунку – високотемпературного спалювання за температури від 1200 градусів Цельсія», – йдеться у повідомленні.
Пластик прийматимуть із першого вересня на громадській станції глибокого сортування вторсировини No Waste Recycling Station, розташованій біля метро «Васильківська», вулиця Михайла Максимовича, 8.
Проблемний пластик слід здавати лише у відповідних прозорих пакетах, які можна придбати в організації «Україна без сміття»: 20 літрові по 30 шт у рулоні за 30 грн або 120-літрові по 10 шт у рулоні за 50 грн.
Вартість утилізації кожного наповненого пакета коштуватиме 20 грн за 20-літровий та 50 грн за 120-літровий.
Вага пакету не може перевищувати 10 кг. У пакет можна вкласти тільки сухий пластик, без залишків їжі та жиру. З іграшок слід виймайти батарейки.
Наразі на сортувальних станціях приймають лише певний пластик, маркований РЕТ, HDPE, LDPE, PP тощо. Такий пластик, як упаковки від чіпсів і морозива, вакуумна упаковку від сира та м’яса, пакети від котячого й собачого корму, соломинки тощо, на станціях не приймають.
Нагадаємо, наразі в Україні переробляють всього 3% сміття.
https://hmarochos.kiev.ua/2018/08/30/ukrayina-bez-smittya-zapuskaye-utilizatsiyu-problemnogo-plastiku-za-yevropeyskimi-tsinami/

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео