§ TURTLE NEWS: [WASTE] Обговорення проекту інвестування будівництва сміттєпереробного комплексу на Тернопільщині

За сприяння Міністра охорони навколишнього природного середовища України Г. Філіпчука та народного депутата В. Деревляного відбувся візит до Тернопільської області делегації бізнесменів з Нової Зеландії та США.

Метою візиту стали презентація та обговорення проекту інвестування будівництва сміттєпереробного комплексу, потужністю 400 т/добу з використанням промислової технології вдосконаленого пролізу "IES Advanced Pyrolysis" компанією ТОВ "Екосол".

Представники делегації спільно з Тернопільським міським головою Р. Заставним та начальником Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області О. Миколенком здійснили виїзд у          с. Миролюбівку Тернопільського району для огляду ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу.

Запропонована технологія шостого покоління передбачає  відсутність шкідливих викидів в атмосферне повітря.Її ефективність вже доведено у штаті Каліфорнія (США).

Ділянка під майбутній сміттєпереробний комплекс повинна відповідати встановленим вимогам і мати відповідні параметри. З числа намічених територій буде вибрано найбільш оптимальний варіант.

Першою  складовою майбутнього заводу буде сміттєсортувальна лінія, яку за рахунок коштів з державного бюджету (сприяння КМУ) для Тернополя змонтує машинобудівний завод "Автоливмаш" (м. Івано-Франківськ).

Для закріплення досягнутих домовленостей ДК "Укрекокомресурси" Кабінету Міністрів України, ТОВ "Екосол" та Тернопільський міський голова підписали протокол про наміри.  

http://www.menr.gov.ua/cgi-bin/go?node=4877 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео