§ TURTLE NEWS: [WASTE] У Львові розшукують паліїв сміття

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області склало список підприємств, на території яких можуть спалюватися небезпечні та побутові відходи, та просить мешканців міста повідомляти про факти спалювання сміття.

Про це ЗІКу повідомили в Управлінні охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

Протягом останніх днів до Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області неодноразово зверталися мешканці Сихівського, Залізничного та Франківського районів Львова з приводу появи уночі задушливого диму від спалювання невідомих речовин, від якого ніде сховатися навіть за зачиненими кватирками.

Як повідомив начальник держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області М.Хом'як, держуправління підготувало перелік підприємств та ЖЕКів, які розташовані у цих районах, і на території яких можуть спалюватися промислові та побутові відходи, і звернулося з відповідними листами до Львівського міського управління МВС України у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, Львівської міської санітарно-епідеміологічної станції, Львівської міської ради щодо виявлення винних у спалюванні відходів, припиненні цих дій та притягненні їх до відповідальності.

Водночас Управління звертається до мешканців Львова з проханням повідомляти про факти спалювання побутових та промислових відходів для відповідного реагування за тел.: 2387399 (з 9.00 до 18.00), 2387382 (цілодобово).

Підприємства, на території яких можуть спалюватися небезпечні та побутові відходи:

  • ДТГО «Львівська залізниця»
  • ЛКП «Залізничтеплоенерго»
  • ЛМКП «Львівтеплоенерго»
  • ВАТ «Іскра»
  • ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія»
  • ЗАТ «Львівський жиркомбінат»
  • ТзОВ «Хлібокомбінат «Львів»
  • ТзОВ ТВК «Перша приватна броварня»
  • ТзОВ ТВК «Львівхолод»
  • Усі ЖЕКи на території м. Львова

Довідка:

Ст. 82 Кодексу України «Про адмінправопорушення» за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення чи захоронення передбачає накладання штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

http://zik.ua/ua/news/2011/07/14/298620


Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео