§ TURTLE NEWS: [WASTE] На околиці Києва побудують ще один сміттєспалювальний завод

Мешканців столичного Лівого берега ощасливлять новим сміттєспалювальним заводом, за допомогою якого опалюватимуть домівки.










Сміття будуть спалювати дуже "чисто"
У Києві планують будівництво нового сміттєспалювального заводу. Кияни протестують проти такого будівництва, бо це нове забруднення повітря.
Влада переконую, що новий сміттєзпалювальний завод працюватиме, як теплова станція. Звести його планують поблизу Троєщини.
Сміття кидатимуть у котел, а отриману від спалювання теплоенергію направлять на обігрів домівок. Влада обіцяє, що завод будуватимуть за новітніми технологіями. І він буде удвічі потужніший за нинішній.
Експерти переконують - такі заводи працюють у багатьох країнах Європи.
Однак жителів Троєщини цей аргумент не переконує. Бо старий завод в іншому районі смердить на всю околицю.
Потерпатиме пів-Києва, усе Лівобережжя, лякають екологи. І запевняють, що сміттєспалювальний завод не може бути безпечним. Мовляв, насправді, на Заході давно віддали перевагу переробленню відходів.
Фахівці не заперечують - у Європі зростає кількість сміттєпереробних потужностей. Проте на перероблення йде не більше третини відходів. Усе інше складують на спецполігонах. Коштує це чималих грошей. Тому тариф на вивезення сміття захмарний.
Влітку в КМДА планують закінчити проект будівництва заводу. Коли ж знайдуть потрібні 200 мільйонів доларів для його зведення - невідомо.

Другий сміттє- спалювальний завод

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео