§ TURTLE NEWS: [WASTE] Кримські екологи запропонували два підходи до поводження з побутовими відходами

Кримські екологи запропонували два підходи до поводження з побутовими відходами
Про це повідомила на прес-конференції керівник інформаційного відділу Кримської республіканської асоціації «Екологія і мир» Ірина Кучуркіна. На її думку, на сьогодні є нераціональним захоронення та спалювання сміття, оскільки перший метод – це «середньовічний шлях» вирішення проблеми, а другий здатний викликати викидом отрути діоксину і утворення шлаків і попелу, шкідливих для здоров'я.
І. Кучуркіна запропонувала два найбільш прийнятних варіанта вирішення проблеми, які використовуються в розвинених країнах. Це концепція комплексного управління відходами та концепція «Мета-Zero-Waste». Перший метод передбачає первинне скорочення відходів, в тому числі, зменшення при виробництві упаковок, в яких продається товар, а також вторинне скорочення. При вторинному скорочення здійснюється сортування, повторне використання і переробка відходів. При цьому в жодному разі на звалища із загальним сміттям не повинні потрапляти токсичні відходи, такі як батарейки, зламані мобільні телефони, свинцеві акумулятори. Приміром, у Японії сміття сортується по 30 різних категоріях, і переважна кількість тари переробляється і використовується повторно.
Друга концепція «Мета-Zero-Waste» багато в чому розрахована на виробників. Тобто, ще до початку виробництва товару кожен виробник повинен знати, як він його буде утилізувати і як створити найбільш безпечну упаковку для товару. Небезпечні або непридатні для переробки матеріали потрібно відхиляти ще на стадії проектування.
І. Кучуркіна зазначила, що ці концепції були озвучені на загальнокримських громадських слуханнях «Відходи: рішення і дії» у Сімферополі 26 травня.
За матеріалами http://e-crimea.info

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео