§ TURTLE NEWS: [WASTE] Київ стимулюватиме закупівлю продукції з відходів

Київська міська рада вирішила запровадити в Києві систему стимулювання закупівель продукції вітчизняного товаровиробника, яка вироблена з використанням вторинної сировини.

Відповідний проект рішення "Про запровадження системи стимулювання закупівель продукції вітчизняного товаровиробника, що вироблена з використанням вторинної сировини" оприлюднений на сайті КМДА.

Мета проекту полягає у сприянні захисту навколишнього природного середовища шляхом стимулювання впровадження у Києві роздільного збору твердих побутових відходів та розвитку сфери вторинного використання сировини, видобутої у процесі переробки твердих побутових відходів.

Передбачається, що впровадження таких заходів надасть можливість зменшити кількість утворюваних твердих побутових відходів, що потребують утилізації, збільшити частку використання відходів в якості вторинної сировини.

Крім того, як зазначається в проекті рішення, це сприятиме підвищенню екологічної свідомості населення, вихованню дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Виконання рішення також дозволить покращити економічні показники суб'єктів господарювання у тому числі тих, що знаходяться в комунальній власності, за рахунок економії коштів на збір, утилізацію відходів, витрат на енергоносії шляхом запровадження системного підходу з використанням кращих практик.

Згідно з проектом рішення, структурні підрозділи Київської міської держадміністрації під час проведення процедури закупівлі за державні кошти повинні забезпечити, щоб частка товарів, які вироблені з використанням вторинної сировини,  була не меншою 10 відсотків товарів від їх загального обсягу закупівлі.

Серед товарів, виготовлених з використанням вторинної сировини, - папір для принтерів, копірів, факсу, степлери, бокси та папки для паперів, олівці, гумки, та інше канцелярське приладдя, столи, стільці, шафи, полиці, внутрішнє оздоблення, шпалери, плитка, дошки оголошень, інформаційні таблички, килимки, декор, ламінат, пакувальний папір, пакети тощо.

Зауваження та пропозиції приймаються до 20 липня у письмовому або в електронному вигляді за адресами: http://www.kmv.gov.ua/ та 01025, м. Київ, вул. Велика Житомирська, 15 А.

"Українська правда. Київ"

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео