§ TURTLE NEWS: [WASTE] Міський голова і представники «AUTEV» підписали угоду щодо спорудження сміттєпереробного заводу

Угоду щодо реалізації проекту з будівництва у Тернополі сміттєпереробного заводу підписали минулої п’ятниці міський голова Тернополя і представники німецької компанії «AUTEV».
Як зазначив мер міста Роман Заставний, цей завод після здачі в експлуатацію буде безкоштовно переданий у комунальну власність. А реалізовуватимуть проект за кошти Європейського Союзу.

Голова наглядової ради компанії «AUTEV» Уве Майберг у свою чергу сказав, що як тільки міський голова проект схвалить, то вони відразу ж приступлять до роботи.
Уве Майберг, голова наглядової ради компанії «AUTEV» (Німеччина): «Ми невдовзі відкриємо у Тернополі своє бюро. Також ми підпишемо угоду з Технічним університетом, оскільки нам необхідні кваліфіковані інженери. А восени ми вже представимо конкретний план».
До слова, проекти з будівництва подібних сміттєпереробних заводів уже втілені у Греції і Таїланді.
Нагадаємо, питання щодо спорудження в Тернополі заводу з утилізації сміття назріло більше десятка років тому. А власне через те, що Малашівське сміттєзвалище вже давно вичерпало всі екологічні і часові рамки. Наразі воно знаходиться у другому поясі зони санітарної охорони Тернопільського водозабору і становить реальну загрозу забруднення водних горизонтів, у тому числі питної води. А її споживають майже 70% мешканців обласного центру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео