§ TURTLE NEWS: [WASTE] До кінця року у кожному селі Львівщини будуть смітники

Сьогодні, 19 травня, у м. Кам'янка-Бузька на Львівщині триває виїзна нарада-семінар щодо забезпечення населених пунктів Львівщини контейнерами для цивілізованого збору твердих побут відходів. У нараді беруть участь усі голови районних державних адміністрацій під керівництвом голови Львівської ОДА Миколи Кмітя.
Микола Кміть заявив: "Одне із завдань, яке я поставив, коли прийшов на посаду, було очистити Львівщину від сміття. Зараз ми цим займаємося. Ми перебуваємо на території Кам'янка-Бузького району, який у цьому питанні пішов уперед". Голова ЛОДА зазначив, що до кінця року реалістично облаштувати всі населені пункти Львівщини смітниками. Він додав, що власне контейнери є оптимальним способом збирання сміття від населення. Заступник голови Львівської ОДА Тарас Федак зазначив ZAXID.NET, що голови РДА мають налагодити відповідну роботу в районах до 1 липня 2009 року.
Головним завданням для голів РДА є знайти кошти для придбання контейнерів. За словами М.Кмітя, місцеві бюджети акумулювали значні кошти від екологічного збору. Також можуть залучати до співпраці великі місцеві підприємства.
Голова Кам'янка-Бузької РДА Ярослав Янишин поінформував, що у понад 30% населених пунктів у районі встановлено контейнери фірми "ЕКО-ЛЬВІВ". Загалом, за його словами, збір сміття на сьогодні організовано у 65% населених пунктів району. Він зазначив, що керівництво Добротвірської ТЕС виділило 150 тис. грн для придбання контейнерів для довколишніх сіл.

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео