§ TURTLE NEWS: [WASTE] Проблемою «тернопільського сміття» займуться німці

Проблемою «тернопільського сміття» займуться німці
 
22 травня у «зеленій кімнаті» Тернопільської мерії відбулося підписання угоди про співпрацю між міськрадою та німецькою інженерною фірмою «Аутев АТ» (м. Бранденбург) щодо майбутнього спорудження сміттєпереробного заводу.

Основною метою співпраці з німецьким підприємством є моніторинг екологічної ситуації краю та майбутнє будівництво сміттєпереробного заводу. Який, як зазначив міський голова Роман Заставний, згодом буде безкоштовно переданий у комунальну власність. Кошти на проект з утилізації сміття будуть виділені керівництвом ЄС.

Раніше повідомлялося, що ситуація із сміттєзвалищем у Малашівцях Зборівського району — небезпечна. Воно знаходиться у другому поясі зони санітарної охорони Тернопільського водозабору і становить реальну загрозу забруднення водних горизонтів, у тому числі питної води, якою забезпечується майже 70% мешканців обласного центру.

До слова, проекти з будівництва подібних заводів вже були втілені у Греції та в Таїланді. Представники німецької фірми – голова наглядової ради Уве Майберг та менеджер міжнародних економічних зв'язків Карстен Хольдтке — поділилися своїми намірами щодо роботи на Тернопільщині.
   
Детальніше про це читайте у наступному номері газети «Нова Ера».

Наталя КОЛЕСНИК

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео