§ TURTLE NEWS: [WASTE] Банк KFW виділив 100 тис. євро для проектування заводу з переробки сміття в Кременчуці.

Державний банк розвитку KFW (Німеччина) виділив 100 тис. євро для проектування заводу з переробки сміття в Кременчуці Полтавської обл. Про це журналістам заявив віце-мер Кременчука Микола Порицький, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, планується, що проект заводу буде типовим і його тільки «прив'яжуть» до місцевості і обсягів. За прогнозами, проектування займе два-три місяці. «Будівництво заводу може початися вже у вересні цього року, якщо депутати міськради підуть на створення СП. Планується, що СП буде створено з німецькою фірмою ХААЗЕ, яка продовжить роботи з санації звалища і побудує сміттєпереробний завод. Для цього на сесію міськради в лютому-березні буде винесено питання по даних інвесторах. Планується, що контрольний пакет залишиться за міською радою (51% або 50% плюс одна акція), інша половина буде у інвестора», - заявив він.

Він також зазначив, що фірма ХААЗЕ вже пробурила вертикальні газові свердловини для видобутку газу.

Нагадаємо, 17 червня 2009 р., державний банк розвитку KFW (Німеччина) виділив 650 тис. євро в рамках пілотного проекту з санації полігону побутових відходів в Кременчуці Полтавської обл. Проектом передбачено пробне буріння на полігоні побутових відходів з метою вимірювання концентрації газу на полігоні. Пробним дегазуванням і аналізом даних займеться німецька компанія Haase Energietechnik AG.

KFW - державний банк, 80% якого належить Федеральному уряду Німеччини і 20% - німецьким Федеральним землям. 

 РБК-Украина, 21.01.2010, Кременчук

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео