§ TURTLE NEWS: [WASTE] Сміття з Тернополя несанкціоновано вивезли до трьох районів

Інспектори з охорони навколишнього природного середовища виявили випадки несанкціонованого вивезення та розміщення твердих побутових відходів із Тернополя на землях Збаразького, Кременецького та Підволочиського районів.

Про це ZAXID.NET повідомили у Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України.  

 Так, факт видалення перевізниками твердих побутових відходів м.Тернополя зафіксували інспектори на землях Колодіївської сільської ради Підволочиського району. Розміщення відходів здійснено без дозволу Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області на розміщення відходів. Як наслідок, засміченням земельної ділянки площею 1387 м кв. навколишньому природному середовищу завдано збитків на суму 29 654 грн.

Аналогічне порушення виявлено на території Чугалівської сільської ради Кременецького району, де на площі 536 м2 було видалено 482 м3 ТПВ. Побутові відходи з Тернополя були розміщені на узбіччі дороги, що веде до сміттєзвалища м.Кременець. Збитки, завдані навколишньому природному середовищу самовільним розміщенням відходів, склали 2292 грн.

Несанкціоноване сміттєзвалище виявили держінспектори на узбіччі під'їзної автодороги до сміттєзвалища смт.Вишівець, що на території Лозівської сільської ради Збаразького району. Внаслідок самовільного розміщення твердих побутових відходів з обласного центру навколишньому природному середовищу завдано збитків на суму 5522 грн.

За усіма виявленими фактами матеріали скеровано до прокуратури Тернопільської області для вжиття заходів прокурорського реагування.

Для попередження вчинення природоохоронних порушень, у першу чергу у сфері поводження з відходами, рейдові перевірки будуть проводитися й надалі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео