Наукова експертиза назвала причину загорання Грибовицького сміттєзвалища


Наукова експертиза назвала причину загорання Грибовицького сміттєзвалища
фото ДСНС
За висновком експертів, на полігоні виникло самозаймання
Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України зробив остаточний висновок щодо виникнення пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Причиною вчені називають самозагоряння через недотримання технологічних умов зберігання сміття та ведення цього господарства.
Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час прес-конференції 15 лютого, інформує прес-служба відомства.
«Оригінали висновку наукової експертизи надійдуть до обласного прокурора, він його розгляне разом із рішенням Львівського апеляційного суду про наявність зловживань та службових злочинів у діях посадових осіб Львівської міської ради», ― повідомив Юрій Луценко.
Нагадаємо, у травні 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі виникло займання. Під час гасіння пожежі стався обвал сміттєвих мас, внаслідок чого загинули четверо людей. За результатами розслідування справи трьом посадовцям ЛКП «Збиранка» повідомили про підозру щодо законності експлуатації сміттєзвалища. Також 31 жовтня прокуратура повідомила про підозру начальнику управління житлового господарства Львівської міськради Юрію Гольцю.
http://zaxid.net/news/showNews.do?naukova_ekspertiza_nazvala_prichinu_zagorannya_gribovitskogo_smittyezvalishha&objectId
=1417980

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео