Експертиза не встановила вини пожежників у трагедії на звалищі під Львовом

Пожежники гасять пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області
Пожежники гасять пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Експертиза не встановила порушень у діях працівників ДСНС при гасінні пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це 17 лютого на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

Зі слів обласного прокурора, під час комплексної експертизи досліджувалася правомірність дій працівників ДСНС при гасінні пожежі на звалищі.

«Встановлено, що під час виконання таких робіт були дотримані вимоги нормативних технічних актів, які регламентують дії у надзвичайних ситуаціях. Порушень у діяльності працівників ДСНС не встановлено», – повідомив Ю.Квятківський.

Відповідно до висновків експертизи, причиною пожежі, яка виникла 28 травня 2016 року, є «самозаймання неущільнених твердих побутових відходів».

«Даних про навмисний підпал чи загорання від сторонніх факторів – не встановлено», – повідомив Ю.Квятківський.

З його слів, на полігоні ТПВ не відбувалося перешарування, ущільнення сміття, полив при високих температурах повітря, не проводився забір звалищного газу, що призвело до його накопичення у тілі полігону з подальшим витоком.

Як повідомлялося, начальнику управління житлового господарства Львівської міської ради Юрію Голецю оголосили підозру у справі трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Раніше трьом посадовцям комунального підприємства «Збиранка» оголошено підозру в службовій недбалості, яка призвела до загибелі людей на сміттєзвалищі у Львівській області.

Обидві справи вже скеровано до суду.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі загорілося сміття. Під час ліквідації пожежі під завалами опинилося і загинуло четверо людей – троє пожежників та один комунальник.

Нагадаємо, 30 січня, Апеляційний суд Львівщини заборонив використовувати Грибовицьке сміттєзвалище, зобов’язав Львівську міську раду провести його рекультивацію і знайти земельну ділянку під новий полігон ТВП.
http://zik.ua/news/2017/02/17/ekspertyza_ne_vstanovyla_vyny_pozhezhnykiv_u_tragedii_na_zvalyshchi_pid_1045659

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео