Мешканці Грибович погодились на початок протиаварійних робіт на сміттєзвалищі


2 лютого віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон зустрівся з мешканцями Грибович
У четвер, 2 лютого, віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон зустрівся з мешканцями Грибович на Грибовицькому сміттєзвалищі та домовився про початок протиаварійних робіт на полігоні. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
«Якщо ми не зробимо протиаварійні роботи щодо інфільтрату, через місяць, коли почне танути сніг, тут буде жах. Треба підсилити дамбу, відкачати та забрати інфільтрат. Ви чули від мене, що ми будемо возити сюди сміття? Якщо ми не почуємо одне одного, то ситуація буде ще гіршою», - сказав Володимир Кіостіон.
Мешканці Грибович зазначили, що вони категорично проти того, щоб звозити на Грибовицьке сміттєзвалище відходи, а схили пропонують укрпілювати землею. Однак не заперечують проти початку протиаварійних робіт.
«Ми попередньо домовились, що аби не втрачати час ви дозволяєте нам завезти техніку та підсилити дамбу, займатися інфільтратом. Коли буде технічне рішення щодо облаштування підпірної стінки, ми проінформуємо вас і надалі будемо вести діалог», - зазначив Володимир Кістіон.
Володимир Кістіон запевнив, що проінформує мешканців у який спосіб укріплюватимуть підпірні стінки на сміттєзвалищі одразу після того, як отримає відповідь проектантів.
Додамо, що 30 січня, Апеляційний суд Львівської області задовольнив цивільний позов прокуратури Львівської області до Львівської міської ради щодо бездіяльності у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища і зобов`язав ЛМР провести рекультивацію полігону ТПВ. Проте як виконати це рішення – у мерії не знають, бо інша судова інстанція – Галицький районний суд Львова – заборонила мерії будь-які роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі.
http://zaxid.net/news/showNews.do?meshkantsi_gribovich_pogodilis_na_pochatok_protiavariynih_robit_na_smittyezvalishhi&objectId=1416730

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео