§ TURTLE NEWS: [ENERGY] Новий сміттєпереробний завод може вдарити по кишеням житомирян

Будівництво в Житомирі заводу з утилізації сміття, якого місто давно потребує, за нинішніх умов вдарить по кишені житомирян.

- Ми постійно шукаємо інвестора для вирішення такої важливої для Житомира теми як сміття. Більше того, компанії, які заходять у наше місто часто пропонують не вигідні умови для співпраці. За підрахунками інвесторів переробка одного кубометра сміття може сягати більше 35 євро, а це відразу вдарить по кишені житомирян,, — коментує ситуацію Віра Шелудченко після попередніх переговорів з представниками спільної українсько-німецької кампанії «AEES» стосовно будівництва сміттєспалювального заводу.

За словами міського голови, Житомир вже давно потребує якісно нових та сучасних підходів до екологічної утилізації сміття. Але для побудови заводу міська влада мусить вирішити ряд господарських питань. Зокрема - знайти землю для будівництва заводу.

- Для побудови заводу у Житомиру потрібно виділити землю, але теперішніх меж міста для цього катастрофічно не вистачає. Ми постійно звертаємось до обласної влади з пропозиціями розширити прилеглі території Житомира, які були передбачені ще за радянських часів. Однак, область не реагує на наші звернення», — говорить Шелудченко.

Українсько-німецька компанія «AEES», яка спеціалізується на екологічній переробці сміття, виступила з пропозицією побудови у Житомирі сміттєспалювального заводу. Компанія активно працює у Німеччині та по всьому світу

http://20minut.ua/news/168378

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео