У бюджеті Львова закладено 125 млн грн на вирішення проблем із сміттєзвалищем


Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: ZIK
Грибовицьке сміттєзвалище. Фото: ZIK

Цього року у бюджеті Львова передбачено 125 млн грн на вирішення проблем із полігоном твердих побутових відходів. Це гроші на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, придбання ділянки під новий полігон та початок його будівництва.

Про це сьогодні, 11 січня, під час прес-конференції заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

Він зазначив, у загальному на протиаварійні роботи і рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища у бюджеті міста цього року передбачено 80 млн грн.

«Це захищені статті, які підтримали депутати», – уточнив С. Бабак.

За словами чиновника, початок рекультивації сміттєзвалища стримує те, що відповідно до проекту потрібно 3,5 га додаткової земельної ділянки.

«Зараз це питання залежить від Малехівської сільської ради. Ми працюємо над тим, щоб запропонувати можливі варіанти для початку протиаварійних робіт, які підтримають депутати сільської ради», – заявив С. Бабак.

Він додав, також 30 млн грн у бюджеті Львова закладено на придбання земельної ділянки під новий полігон ТВП, 5 млн грн – на виготовлення проекту і 10 млн грн – на початок робіт з будівництва нового сміттєзвалища.

Зазначимо, 29 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників та один комунальник.

Після цієї трагедії депутати Львівської міськради на сесії 15 вересня затвердили договір, згідно з яким Львівська міська рада зобов’язується здійснити проект рекультивації, враховуючи збільшення території сміттєзвалища протягом року. У свою чергу, Малехівська сільська рада повинна не перешкоджати у проведенні вищезгаданих заходів і надати міськраді у постійне користування дві земельні ділянки.

Поки це питання не вирішено, львівське сміття звозили до інших міст України. А у самому Львові настав ледь не сміттєвий колапс: львів’яни повідомляють, що відходи не вивозяться по сім-десять днів.

За словами фахівців, така антисанітарія загрожує мешканцям небезпечними хворобами.
http://zik.ua/news/2017/01/11/u_byudzheti_lvova_zakladeno_125_mln_grn_na_vyrishennya_problem_iz_1023545

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео