Львівська міськрада дотепер не знає, що робити зі сміттям

сміття
Понеділок, 30 січня 2017, 12:02, Наталя Антонишин
Міський голова Львова Андрій Садовий вкотре наголосив, що вирішити проблему вивезення сміття неможливо без участі держави.
Про це передає кореспондент Варіантів із прес-конференції у Львівській міській раді.
Як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Сергій Бабак, сьогодні станом на 09:00 год. ранку у Львові залишається 85 майданчиків, із яких не встигли забрати сміття.
Втім, сьогодні-завтра з міста повинні повністю вивезти відходи. А після цього на всіх майданчиках проведуть дезінфекцію та дератизацію.
Зазначимо, офіційно угоди на тимчасове вивезення сміття Львівська міська рада уклала з Самбором, Бориславом, Радеховом, Новояворівськом, Дрогобичем та Новим Роздолом.
"Всі ці угоди діють від 3 до 5 днів або передбачають визначену кількість відходів, які готові прийняти полігони. Ми сподівались на тривалу співпрацю щодо вивезення ТПВ з тими містами. Проте за сьогодні-завтра з міста остаточно вивезуть сміття, а далі ситуація може повернутись у попереднє русло. Тому ми готові приймати пропозиції від мерів міст, від директорів полігонів, аби укласти договори на вивезення сміття зі Львова", – розповів Сергій Бабак.
Як зауважив міський голова Львова Андрій Садовий, завдяки співпраці з полігонами у вищезгаданих 6 містах області з міста вдалося вивезти 1200 тонн відходів. Проте, на думку мера, вирішити сміттєву проблему без участі держави неможливо.
"Без чіткої, принципової позиції державних органів влади вирішити цю проблему неможливо, адже неможливо без держави оформити нову ділянку під полігон, вона ж видає і ліцензії на функціонування полігону, також неможливо провести рекультивацію Грибович. Треба бути всі разом, бо всі ми – в одному човні", – пояснив Андрій Садовий.
Нагадаємо, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман уже заявляв про те, що владнати проблему зі львівським сміттям має міськрада.
А Петро Порошенко звинуватив Андрія Садового у тому, що свою безгосподарність він перетворив у політику.
Додамо, згідно з даними Львівської облдержадміністрації, станом на вчора у місті переповненими залишались лише 23 майданчики.
Також у п'ятницю, 27 січня, під час свого візиту у Львів, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення облдержадміністрації передати місту земельну ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського ДГХП "Сірка", прощею 12,5 га, Львівській міськраді.
Саме там протям 6 місяців повинні спорудити сучасний полігон твердих побутових відходів.
А як стало відомо сьогодні Яворівська районна рада хоче заборонити спорудження сміттєзвалища на території "Сірки".
https://varianty.lviv.ua/40588-lvivska-miskrada-doteper-ne-znaie-shcho-robyty-zi-smittiam

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео