Депутати ЛМР одним голосуванням легалізували тіньову «сміттєву схему» Садового


<nbsp;>

19 січня на позачерговій сесії ЛМР лояльні до мера депутати проголосували за ухвалу, яка, на думку Садового, мала б вирішити проблеми зі сміттям у Львові. Щоправда, жодних звітів за попередні «труди» у цьому напрямку не прозвучало, як і про витрачені кошти, як і про плани та проекти. Одним з пунктів сумнозвісної ухвали, яка прирівняла у відповідальності за сміттєві махінації Садового усіх депутатів ЛМР, було визначено місця для організації тимчасових майданчиків для перевантаження та брикетування відходів не лише на бідолашному «Сільмаші», але й у всіх районах Львова. Три з п’яти локацій – скандальні ділянки, які одним махом мер та його слухняні «народні» обранці легалізували під сміттєвий бізнес.

Про це йдеться в Ухвалі ЛМР.

Отож, було визначено п’ять місць перевантаження та брикетування ТПВ:

    Сихівський, Галицький райони – вул. Стрийська, 193;
    Залізничний район – вул. Городоцька 280;
    Личаківський район – вул. Пластова, 13;
    Шевченківський район – вул. Т. Шевченка, 327-г;
    Франківський район – вул. Персенківка, 19.

Далі про кожне з них.

Стрийська, 193 – це не що інше, як сумнозвісна територія за парканом ШРП Галицького району (ШРП також розміщене за адресою Стрийська, 193), на якій журналісти виявили (до речі, 19 грудня – у день Св. Миколая) незаконне звалище. Садовий визнав, що звалище нелегітимне і наказав вивезти звідти сміття. Але в період свят, поміж різдвяними застіллями та поїздкою в Альпи, придивився до неї і вирішив – смітничок тут пасує!
<nbsp;>

Зовсім поруч цього пункту ключові споруди міста – Центральний автовокзал та стадіон «Арена Львів».

Особливої цікавості ситуації додає той факт, що сміттярка розміститься практично навпроти новобудов його кума – бізнесмена та екс-менеджера російського банку Віталія Ломаковича.

Будуються зовсім поруч і ще два житлових комплекси, та то не проблема, адже про їх прийом в експлуатацію вже, мабуть, все домовлено.
<nbsp;>

Чи зреагують мешканці навколишніх будинків (яких у цьому, колись порожньому, районі останнім часом виросло чимало), так само, як львів’яни з Рясного і околиць, наразі не відомо, дасть ся чути. У них є вибір – або жити поруч зі звалищем, або боротись за свої права. Благо, є з кого брати приклад.
<nbsp;>

Якщо Андрій Іванович і переймається довкіллям Європи, то мав би розуміти, що поруч – одна з приток Зубри, котра впадає у Дністер і далі у Чорне море. І стоки з пункту перевантаження та пресування сміття, де точно вириють «екологічно безпечний» котлован, потечуть територією кількох обласних центрів та сусідньої Молдови у Понт Евксинський, збагативши його «цілющий» хімічний склад.

Городоцька 280 – якщо до того пункт перевантаження АВЕ-Львів був неподалік на вул. Північній (що і так викликало чимале занепокоєння громадськості, а найбільше керівництва аеропорту «Львів»), то тепер його розмістять ще ближче. Але як одна точка, так і інша, розташовані на осі злітно-посадкової смуги. І слід розуміти, що смітник – це місце збору птахів, переважно не дрібних птахів – мартин, сімейства воронових. А птахи – одна з головних причин аварії повітряних суден. Вони, буває, потрапляють у турбіну двигуна або навіть розбивають лобове скло, що може стати причиною катастрофи. І зі звалища вони будуть летіти ночувати у П’ятий парк, тобто двічі на день мігрувати, перетинаючи шлях руху літаків.
<nbsp;>

<nbsp;>

У відповіді на інформаційні запити ІА ZIK, які були надіслані як реакція на звернення читачів, керівництво ДП «Міжнародний аеропорту Львів» ім. Данила Галицького 10 жовтня 2016 року відзначало:

«ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» не погоджувало ТзОВ «АУЕ-Львів» та іншим підприємствам відкриття та функціонування місця тимчасового збору відходів у м. Львові у районі вулиць Конюшинної-Північної, що розташоване у секторі повітряних підходів до злітно-посадкової смуги аеропорту «Львів». Інформацію про необхідність погодження на приаеродромній території даного виду діяльності адміністрація ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» доводила до відома місцевих органів влади (копії листів додаються).

Сміттєзвалища належать до об’єктів, облаштування яких є забороненим у безпосередній близькості до злітно-посадкових смуг аеропортів (підстава: Повітряний кодекс України ст.69 «Приаеродромна територія. Будівництво на приаеродромній території» п.9: «на відстані до 15 км від меж аеродрому забороняється відкрите складування харчових відходів, розміщення звалищ, спорудження або розбудова споруд, які сприяють масовому скупченню птахів і можуть створювати загрозу для повітряного руху».

Сміттєзвалища, як доступні джерела харчування, завжди приваблюють великі зграї птахів, що збільшує ризик зіткнення повітряних суден з ними. Результатом зіткнення можуть бути різні пошкодження літаків, в тому числі відмови двигунів, тому відкриті сміттєзвалища становлять потенційну загрозу безпеці польотів».

Т. Шевченка, 327-г – це саме та ділянка, проти розміщення на якій звалища виступає ледь не чверть Львова. У питанні цього об’єкту для «Львівспецкомунтрансу» Садовий та його підлеглі переплюнули навіть команду Путіна, довго заявляючи «нас там немає», це якісь «зелені чоловічки» в уніформі ЛКП хочуть відтяти гектар, а потім готують ділянку і копають котлован. А обладнання взагалі взяли в оренду (у «Воєнторзі»). Чи порушували закон і міжнародне право – зовсім ні. «Тут буде ремонт техніки» – добре хоч не автомийка з Моторолою.

Що цікаво, у контексті застережень, які стосуються безпеки польотів літаків, то фактично всі пункти, мабуть окрім вул. Пластової, не відповідають цим вимогам.

І це підтверджено листом, який має у розпорядженні ІА ZIK. Ще у серпні минулого року, коли розгорілась дискусія щодо операцій з ТПВ на «Сільмаші» (вул. Т. Шевченка, 327-г), керівництво аеропорту звернулося до в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР А. В. Нижника. У цьому документі воно спочатку вимагає при прийнятті рішення про роботи зі сміттям врахувати процитований вище пункт, а також чітко наголошують на небезпеці, яку потенційно становить звалище на Сільмаші!
<nbsp;>

І це Рясне. А що вже говорити про Городоцьку з одного боку злітно-посадкової смуги та Стрийську і Персенківку з іншого!

Та і це ще не все: дирекція Аеропорту і раніше попереджала про необхідність дотримання норм у межах зон контролю летовища. У листі до керівництва міста та області вони наполягали на тому, що «будівлі і природні об’єкти, розташовані на приаеродромній території, не повинні становити загрози для польотів повітряних суден».
<nbsp;>
<nbsp;>
<nbsp;>


<nbsp;>


Персенківка, 19 – неподалік 8 лікарня, Львівська духовна семінарія та особняки на Гостинній-Бережанській.
<nbsp;>
<nbsp;>

Пластова, 13 – територія очисних споруд.<nbsp;>

І головний висновок «йорданської» вікопомної ухвали сміттєвого клану мера та депутатів: Садовий цією Ухвалою легалізує попередні незаконні ідеї, проти яких виступали львів’яни і які були визнана ним же нелегітимними. Адже він же обіцяв ліквідувати звалище на вул. Вернадського, він же прибув на громадські слухання на Рясне і полишив їх «коридором ганьби», отримавши однозначно негативну відповідь мешканців. Те, про що його просили та вимагали, від чого він постійно переховувався та задкував – одним махом було законодавчо нормалізовано.

А сьогодні знаний моралізатор та проповідник, спільно з вірною паствою секти «зароби на львів’янах та їхньому сміття» одним голосуванням у святковий день Водохреща, коли вода та й уся природа очищується, освятили п’ять звалищ на території міста, ще й поміж тим виділили з бюджету «якихось» 100 млн грн.

І як чесно описав цю ганьбу у пості на Фейсбук один з ключових її учасників, депутат ЛМР багатьох скликань Петро Адамик:

«Фракція БПП підтримала запропоновану ухвалу про 5 майданчиків для сортування сміття у Львові, тому що ми розуміємо, що це питання треба вирішувати. Не можна відтягувати його до безкінечності».

От тільки, чи допоможе насправді такий підхід розв’язати проблему, чи ще більше заведе ситуацію у глухий кут? Наша пісня гарна й нова…

Аналітична група ІА ZIK
http://zik.ua/news/2017/01/20/deputaty_lmr_odnym_golosuvannyam_legalizuvaly_tinovu_smittievu_shemu_1028815

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео