Рекультивація сміттєзвалища та будівництво заводу коштуватиме Україні 35 млн євро

У Львові працюють дві групи європейських інвесторів, котрі працюють над проектом рекультивації Грибовицького звалища та будівництва сміттєпереробного заводу.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00 –15:00 та 19:00 –21:00) на телеканалі ZIK заявив Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Центральні органи влади, зокрема Мінрегіонбуд, допомагають муніципалітету Львова із залученням коштів Європейського інвестиційного банку. Є європейська програма на 400 млн євро, під яку на рівні банку підбирають проекти. Наразі у Львові працюють дві групи: одна від ЄІБ, а до складу другої входять французькі спеціалісти, залучені посольством цієї держави в Україні», – зазначив урядовець.

За словами Генадія Зубка, складнощі полягають у тому, що наразі не існує проекту, зокрема, з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, де можливо було би ці гроші витратити.

«За попередньою інформацією від банку, цей проект становитиме 35 млн євро і його готовий профінансувати Європейський інвестиційний банк. Але цей проект не на два місяці, а на два-три роки. Він передбачатиме упорядкування старого полігону, будівництво переробного заводу із сортуванням та брикетуванням відходів», – сказав віце-прем’єр-міністр.

Він наголосив, що місцева влада, завдяки децентралізаційній реформі, має достатньо коштів, аби не чекати на кредит європейського банку, а починати реалізацію проекту із рекульвації звалища та зведення переробного комплексу.

«Бюджет розвитку Львова становить 1 млрд 890 млн грн. Тут міській раді та міському голові треба швидше ухвалювати рішення та вкладати кошти, а громаді разом з чиновниками вирішити, де тимчасово розташувати полігон ТПВ, який працюватиме до моменту відкриття переробного заводу та рекультивації полігону у Грибовичах», – певен Генадій Зубко.

 http://zik.ua/news/2017/01/19/proekt_rekultyvatsii_poligonu_tpv_u_grybovychah_ta_budivnytstvo_zavodu_1028489

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео