КУДИ ЗДАТИ ВЕЛИКОГАБАРИТНУ ТЕХНІКУ НА УТИЛІЗАЦІЮ. ПЕРЕЛІК ЛОКАЦІЙ У ЛЬВОВІ

13 січня 2017

Неправильна утилізація холодильників, комп'ютерів, телевізорів тощо призводить до вивільнення небезпечних речовин у навколишнє середовище, тому їх не можна викидати на смітник загального користування. Пропонуємо контакти пунктів прийому, куди львів'яни можуть здати великогабаритну техніку та електронні відходи.

ФОТО: KLYUCH.COM.UA

«Якщо техніка потрапляє на смітник, вона їде на полігони, де після окислювальних процесів небезпечні речовини вивільняються й забруднюють середовище», – пояснив у коментарі для Tvoemisto.tv Андрій Галушка, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради. За його словами, правильне розкомплектування й утилізація дає змогу зменшити площу, яку займає великогабаритна техніка на полігонах.

Щонайперше, здавати треба холодильники, особливо старі, оскільки у їхній системі є небезпечні речовини. Також, до великогабаритної техніки входять комп'ютери, телевізори, де є багато свинцю, а також праски, принтери, чайники тощо.

Наразі у місті великогабаритну техніку для подальшої утилізації приймають два підприємства:

1. ПП «Екотех Україна». Вулиця Зелена, 149, офіс 149.
Контактні телефони +38 (032) 245-26-89 та +38 (067) 850-03-23.

2. ФОП Дубровська.
Контактний телефон: 277-77-78.
Львів'яни, які здають непридатну техніку сюди, отримують знижку на придбання нової в інтернет-магазині.

Читайте також: Для утилізації у Львові приймають лампи і батарейки. Графік на січень-лютий

У прийомі на утилізацію є напрацьований механізм. За словами Андрія Галушки, людина може подзвонити одному з пунктів і домовитися про те, як вивозитимуть непридатну техніку. Найчастіше підприємство збирає декілька заявок, і потім його працівники самі приїжджають і забирають її. Часом люди привозять чи приносять своє обладнання самі. Усе залежить від кожної конкретної ситуації, тому контактувати треба безпосередньо з підприємствами.

«Після отримання на утилізацію великогабаритної техніки, її розкомплектовують, ділять на безпечну – вторсировину – та небезпечну частину, яку передадуть на знешкодження спеціалізованим підприємствам», – додав очільник управління екології та благоустрою Львівської міської ради.

Нагадаємо, у Львові стартує розробка стратегії поводження з твердими побутовими відходами на 2017-2022 роки. За п'ять років у місті мають намір зменшити кількість відходів на 30%. «Львів має намір приєднатись  до спільноти  європейських міст, які задекларували рух у напрямі Zero Waste.  Це не означає, що відходи буде скорочено до нуля – тут йдеться про максимально ефективне їхнє використання», – пояснив Андрій Москаленко, заступник міського голови. Для розробки проектної документації для комплексного вирішення проблем з ТПВ Львів залучить французьку компанію.

Додамо, що неодноразово проблема із сміттям у Львові  обговорювалась під час дискусійної платформи «Твоє місто Львів», зокрема під час останньої розмови на тему «Оновлена стратегія поводження з відходами у Львові: виклики та перспективи» еко-активісти розкритикували програму поводження з твердими побутовими відходами у Львові та запропонували ідеї, як можна її покращити.

Опублікувала Людмила Рубцова

- See more at: http://tvoemisto.tv/news/lvivyany_mozhut_bezkoshtovno_zdaty_velykogabarytnu_tehniku_na_utylizatsiyu_aktualni_kontakty_83300.html#sthash.xd3WY965.dpuf

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео