Можливість розміщення полігону ТПВ на Яворівській «Сірці» визначить робоча група


Територія Яворівської «Сірки». Фото: explorer.lviv.ua
Територія Яворівської «Сірки». Фото: explorer.lviv.ua

Можливість розміщення на території Яворівської «Сірки» сміттєпереробного комплексу вивчить спеціально створена робоча група.

Про це 30 січня на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

З його слів, підписано розпорядження про створення експертної групи з фахівців, представників органів місцевого самоврядування Яворова, Новояворівська. Групу очолив академік Ігор Юхновський. За два тижні робоча група має надати свої висновки, наскільки ділянка готова для розміщення об’єктів ТПВ.

«Щоби чітко зрозуміти, який комплекс там може бути розташований, підписано розпорядження про створення робочої групи, яку очолив академік Юхновський. Туди увійшли провідні фахівці та екологи з нашого регіону. Вони повинні вивчити та дослідити це питання. Тільки після їх заключення я можу дати вам кінцеву відповідь. Зараз це було би некоректно», – зазначив Садовий, відповідаючи на запитання журналістів про те, які конкретно об’єкти планується розмістити на цій ділянці.

Мер додав, що робочий виїзд на ділянку, її обстеження відбудеться вже сьогодні.

Нагадаємо, 27 січня під час візиту до Львова Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Львівській ОДА передати Львову земельну ділянку на території Яворівського ДГХП «Сірка» площею 12,5 га.

Як повідомлялося, на початку листопада 2016 року Львівська ОДА запропонувала три ділянки під сміттєпереробний завод та новий полігон ТПВ:

    земельна ділянка у Яворівському районі (12,8 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). На ділянку вже виготовлена технічна документація із землеустрою і паспорт об’єкта;
    земельна ділянка у Миколаївському районі, м. Новий Розділ (15 га порушених гірничо-хімічною промисловістю земель). Вже розроблено детальний план території;
    земельна ділянка поблизу с. Брониця, Дрогобицького району (3 га – землі порушені діючим сміттєзвалищем).

Водночас, Львівська міськрада не претендувала на ці ділянки, а заявляла про самостійні пошуки землі.

 http://zik.ua/news/2017/01/30/mozhlyvist_rozmishchennya_poligonu_tpv_na_yavorivskiy_sirtsi_vyznachyt_robocha_1034149

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео