Протягом тижня усе львівське сміття вивезуть з міста

П'ять полігонів області погодились приймати відходи зі Львова

Суспільство  Софія Лазуркевич, сьогодні, 12:1925283

·          

фото ZAXID.NET

Переповнені сміттєві баки на вул. Тарнавського

У середу, 25 січня, на комісії з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА визначили п'ять полігонів у області, куди протягом тижня вивезуть усі відходи зі Львова. Зокрема, згоду приймати львівське сміття дали представники Дрогобича, Червонограда, Борислава, Миколаєва, Самбора.

«Обласна комісія зобов'язана керівників місцевих органів влади укласти угоди зі Львовом, щоб вивезти нагромаджені обсяги сміття з території міста на полігони Львівської області. Кінцевий термін очищення міста – сім днів», - сказав голова ЛОДА Олег Синютка.

До вирішення ситуації з вивезенням ТПВ у Львові у ЛОДА прицюватиме спеціальна комісія, до якої увійдуть представники міської ради та обласної державної адміністрації. За словами Синютки, засідання комісії відбуватимуть щодня о 07:00.

«На комісії ми говорили про одноразове очищення Львова. Усі інші речі – це господарська діяльність міської влади. Якщо вона цього не зможе зробити, ми змушені будемо зібратись ще раз і запропонувати міській владі передати управління ТПВ на інший рівень», - додав Синютка.

До складу комісії увійшли представники профільних департаментів та правоохоронних органів

Міський голова Львова Андрій Садовий сумнівається, що сміття вдасться вивезти протягом семи днів, оскільки кількість переповнених майданчиків є великою.

«Я спілкуюсь з запрошеними мерами міст і питаюсь чи вони готові сьогодні приймати відходи, а вони говорять – ні. Питаю, чому мовчите? «Бо мовчимо». Зараз міський та обласний департаменти ЖКГ спільно працюють над цією проблемою, є шість перевізників, які вивозять ТПВ, денна норма відходів (500-600 тонн). До кінця дня ми побачимо результат, розрахунок скільки відходів можна буде захоронювати на полігонах області», - прокоментував Андрій Садовий.

За словами Садового, Дрогобич та Борислав приймав відходи зі Львова і раніше, однак цих обсягів не достатньо, щоб вирішити проблему. Зокрема, їхні полігони приймали по одній-дві машини сміття у день.

На комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА мер Львова також пропонував скеровувати звернення і вивозити відходити на інші полігони, поза межами Львівської області. Однак голова ЛОДА Олег Синютка запевнив, що протягом тижня сміття вивезуть на полігони у межах Львівської області. Після вивезення ТПВ у місті проведуть також дератизацію.

Представники шести фірм-перевізників, які були присутні на комісії НС, повідомили також скільки майданчиків для збору сміття у місті є перевантаженими та протягом якого часу вони зможуть вивезти відходи, якщо будуть визначені полігони, які прийматимуть сміття.

Зокрема, «АВЕ-Львів» обслуговує приблизно 300 майданчиків і стверджує, що проблем з вивезенням ТПВ немає. Такою є ситуація і з 60 майданчиками, які обслуговує ТзОВ «Грінера». «Санком-Львів» обслуговує 20% міських смітників та переконує, що зможе вивезти сміття протягом одного дня. «Спецавтотранс-Львів» обслуговує 200 майданчиків, 155 з яких є перевантажені. За п'ять днів компанія обіцяє вивезти сміття зі своїх контейнерів.

«ДВ-Екосвіт» обслуговує 190 майданчиків, з яких приблизно 120 є перевантажені. Щоб вивезти відходи компанії потрібен тиждень. «Львівспецкомунтранс» має 80 перевантажених майданчиків, сміття з яких обіцяє вивезти протягом двох днів.

http://zaxid.net/news/showNews.do?protyagom_tizhnya_use_lvivske_smittya_vivezut_z_mista&objectId=1415996

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео