Сміттєпереробному заводу у Дрогобичі дали зелене світло

31 депутатів Дрогобицької міської ради проголосували за надання дозволу на виготовлення проектної документації земельної ділянки, на якій німецька фірма «INSIL» має намір будувати сміттєпереробний завод, повідомило видання «Дрогобиччина — новини краю».
На сесії були присутні представники цієї фірми в Україні, які виступили перед депутатами і відповіли на їхні запитання.
Як прозвучало у доповідях,проект розрахований на 60 млн. євро. Потужність заводу – переробка 100 тис. т сміття на рік. Від міста інвестори просять лише ділянку, яку хочуть взяти в оренду на 49 років. Потрібну ділянку у Дрогобичі підшукали на перехресті вул. С. Наливайка та Гайдамацької. Ці землі призначені саме для промислового виробництва. При заводі німецькі партнери хочуть запустити тепличне та холодильне господарство. Пропонують також подавати до найближчої котельні підігріту до 70 градусів воду. Такі проекти «INSIL» паралельно з Дрогобичем реалізовуватиме у Житомирі, Кременчуку та Нововолинську.
Як зауважив презентатор проекту, начальник відділу економіки виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Роман Корпан, серед вагомих плюсів цього проекту те, що завод не матиме атмосферних викидів, міська скарбниця щороку отримуватиме 920 тис. грн. орендної плати у процесі будівництва та близько 2,5 млн. грн. по завершенню будівництва. Термін реалізації проекту 18 місяців.
Більшість депутатів зійшлася в тому, що, як сміттєпереробний завод, так свіжі інвестиції конче потрібні, однак на цьому питанні Дрогобич обпікається уже понад 20 років. Депутати суголосно висловилися за те,щоб у договорі був вказаний термін, який надається інвестору на виявлення своїх можливостей. Таким способом обранці дрогобицької громади страхуватимуться від чергового ошуканства. Адже ще із зорі Незалежності України проекти побудови сміттєпереробних заводів у Дрогобичі стандартно зазнавали фіаско і закінчувалися на рівні підписання паперових домовленостей.
http://wz.lviv.ua/news/181297-smittiepererobnomu-zavodu-u-drohobychi-daly-zelene-svitlo

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео