Сміття чи земля? Головне питання на сміттєзвалищі в Грибовичах

Роботи на львівському сміттєзвалищі у Грибовичах припинили і сіли за стіл переговорів із місцевими мешканцями. Перемовини пов’язані із конфліктом, який розгорівся у п’ятницю, 26 серпня, коли місцеві мешканці перекрили  трасу державного значання Львів ― Рава-Руська на півдня. Тоді впродовж тижня екскаватори та трактори працювали на сміттєвому полігоні і трамбували непотріб

«Ми розробили основні заходи з ліквідації аварійного стану і, щоб та гора не впала, вони повинні були внизу зробити дорогу і майданчик, аби звідти підпирати гору», ― розповів заступник директора інституту «Гірхімпром» Григорій Гелетій, – повідомляє zaxid.net
Укріпити сміттєвий схил можна двома шляхами: землею і вже існуючим сміттям, яке втрамбують у блоки. Але останній варіант мешканцям прилеглих сіл не до вподоби. Мовляв, або везіть землю, або взагалі не чіпайте, нехай природа сама наведе лад. Цього разу проти екологи. Кажуть, буде катастрофа.
«Це буде забруднення навколишнього середовища, річки, поля, тобто ми будемо мати реально катастрофу. Природа самостійно якусь дію зробить тут лише через 200 років», ― зазначив начальник Державної екологічної інспекції Львівщини Микола Маланич.
Втім домовитися з мешканцями не вдалося. Вирішили сісти за стіл переговорів, але доти припиняють будь-які роботи на полігоні.
«Питання дійшло до крапки неповоротності. Ми тут ляжемо, але ми не дозволимо підпирати сміття сміттям, нехай шукають інші альтернативи», ― запевнила місцева мешканка с. Малехів Галина Динько.
Мешканці довколишніх сіл також пообіцяли, якщо їхні вимоги не будуть виконані, то і надалі будуть вдаватися до актів не покори. Таких як перекриття автошляхів.
http://www.pic.com.ua/smittya-chy-zemlya-holovne-pytannya-na-smittjezvalyschi-v-hrybovychah.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео