Американці хочуть реалізувати на Львівщині сучасні технології утилізації сміття

За американською технологією планують збудувати сміттєпереробний завод

Американці хочуть реалізувати на Львівщині сучасні технології утилізації сміття
На території Львівщини планують збудувати найсучасніший сміттєпереробний завод за американською технологією утилізації відходів. Під високими температурами та дією плазми розклад сміття відбуватиметься на молекулярному рівні. До того ж це дасть можливість отримати додаткові продукти переробки у вигляді дизпалива, електроенергії і зробить завод рентабельним.
Протокол про наміри співпраці підписали голова облдержадміністрації Олег Синютка та президент Energy Group компанії Valuebridge (США) Вільям Брайян, передає прес-служба ЛОДА. У меморандумі сторони засвідчили зацікавленість у пошуку та залученні інвестицій в галузі утилізації і переробки сміття. Йдеться про перспективу впровадження на території області технології високотемпературного спалювання відходів під назвою «Waste to energie +».
«Нашим наступним кроком, так як це прийнято у європейських країнах, стане аудит та розробка проектних пропозицій. Потім ми вже приймемо рішення стосовно подальшої можливості будівництва», ― зазначив Олег Синютка.
Технологія переробки побутових відходів, яку пропонують американські фахівці, дозволяє переробляти не лише нове сміття, а й те, яке вже давно складається, зокрема й на Грибовицькому сміттєзвалищі.
Одним із перших кроків до впровадження такої технології, а у перспективі будівництва сміттєпереробного заводу, стане проведення досліджень об’ємів та морфології відходів, що продукуються населенням області, та пошук фінансування.
Такий спосіб переробки сміття сьогодні є одним з найперспективніших напрямків з точки зору екологічної безпеки та отримання вторинних продуктів: синтез-газу, електроенергії, дизельного пального. Технологія дає можливість економічно вигідно та безпечно переробляти відходи без їх попередньої підготовки (сортування, сушіння тощо).
 http://zaxid.net/news/showNews.do?amerikantsi_hochut_realizuvati_na_lvivshhini_suchasni_tehnologiyi_utilizatsiyi_smittya&objectId
=1402113
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео