Мінрегіонбуд підтримав проект сміттєпероробного заводу у Львові


Для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища потрібно близько 30 млн євро
Міністерство регіонального розвитку сьогодні, 4 серпня, розглянуло і підтримало проект рекультивації сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу. Про це ZAXID.NET розповів народний депутат фракції «Об'єднання «Самопоміч» Сергій Кіраль.
«Сьогодні відбулася зустріч координаційного комітету «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» між Україною та Європейським інвестиційним банком, на якому прийняли рішення підтримати і рекомендувати проект Львова до другого туру. Другий тур – це оцінка фінансової спроможності позичальника. Саме під час цього туру буде визначена сума на будівництво заводу та рекультивації», – розповів ZAXID.NET Сергій Кіраль.
Міністерство фінансів має 20 днів для проведення оцінки фінансової спроможності міста-позичальника.
«Після проведення оцінки ми будемо знати, на яку суму можемо розраховувати, а тоді відразу запросимо представників інвестиційного банку та профільних інженерів для того, аби визначити послідовність робіт у рамках цього проекту», – розповіла керівниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольга Сивак.
Нагадаємо, у липні Львівська міська рада подала заявку до Мінрегіонбуду для участі у програмі розвитку муніципальної інфраструктури. Участь міста у цій програмі дозволить отримати кредит Європейського інвестиційного банку на побудову сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.
Для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища потрібно близько 30 млн євро, а для будівнитцва сміттєпереробного комплексу – 10 млн євро. Європейський інвестиційний банк надає кредит на 25 років під 1,5% річних. Після того, як угоду з Європейським інвестиційним банком підпишуть, місто вибере ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу. Розпорядником та отримувачем майбутнього проекту буде ЛКП «Львівспецкомунтранс», яке зараз є одним з п'яти підприємств, які займаються вивозом сміття у Львові.
http://zaxid.net/news/showNews.do?minregionbud_pidtrimav_proekt_smittyeperorobnogo_zavodu_u_
lvovi&objectId=1399681

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео