Чи дозволить влада Садовому й надалі заробляти мільйони на смітті у Львові, – запитиФото: depo.ua Фото: depo.ua Андрій Садовий пішов ва-банк. «Вирулюючи» з проблем львівської сміттярки, яке ще вчора було його поразкою та загальнодержавною трагедією, він вдався до крайніх методів. Мер Львова цинічно і нахабно бреше і йде напролом, випробовуючи молоду антикорупційну систему країни на стійкість. І для цього він обирає перевірених надійних партнерів – стару команду Януковича-Льовочкіна, з якими він успішно відмивав мільйони на Євро-2012. Чи зможе влада та правоохоронці зупинити цей прорив цілковито скомпрометованого чиновника зі своїми не менш одіозними партнерами? Якщо так, то ми матимемо велику перемогу у боротьбі з корупцією. Якщо ні – то реванш старої системи з львівським європейським фасадом. А особисто для Садового – це останній шанс втриматись на плаву української політики, або остаточно піти на дно, а то й за грати. Поки тема звалища кипіла і обговорювалась Садовий тихо і непублічно готував контрвідповідь. Від прозорого і рятівного кредиту Європейського Інвестиційного Банку він здрейфував до підкилимного договорняка з близькою йому по духу і методах командою Януковича-Льовочкіна. І зараз два місяці після трагедії він готовий віддати бізнес на львівському смітті без обговорення, без аналізу, без концепцій та проектів, без тендерів людям з вкрай сумнівною репутацією. І обирає для цього найкращий момент т. зв. «політичних канікул», коли увага суспільства найменш акцентована. І поки немає жодної реакції від центральної влади та правоохоронних органів, лише ЗМІ та активісти б’ють на сполох. 20 липня відбулась прес-конференція природоохоронців з МОБ «Екологія-Право-Людина». 29 липня на шпальтах ІА ZIK вийшов великий аналітичний матеріал про оборудки Садового з львівським сміттям: «Допомагати Садовому зі сміттям будуть люди Льовочкіна». А 1 серпня канал 2+2, використовуючи інформацію екологів та аналітику ІА ZIK, підготував ґрунтовне телевізійне розслідування «Цілком таємно. Хто заробляє на екологічній катастрофі?», де візуалізував схему Садового. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2016/08/03/chy_dozvolyt_vlada_sadovomu_y_nadali_zaroblyaty_milyony_na_smitti_u_lvovi_746172

Фото: depo.ua
Фото: depo.ua

Андрій Садовий пішов ва-банк. «Вирулюючи» з проблем львівської сміттярки, яке ще вчора було його поразкою та загальнодержавною трагедією, він вдався до крайніх методів. Мер Львова цинічно і нахабно бреше і йде напролом, випробовуючи молоду антикорупційну систему країни на стійкість. І для цього він обирає перевірених надійних партнерів – стару команду Януковича-Льовочкіна, з якими він успішно відмивав мільйони на Євро-2012. Чи зможе влада та правоохоронці зупинити цей прорив цілковито скомпрометованого чиновника зі своїми не менш одіозними партнерами? Якщо так, то ми матимемо велику перемогу у боротьбі з корупцією. Якщо ні – то реванш старої системи з львівським європейським фасадом. А особисто для Садового – це останній шанс втриматись на плаву української політики, або остаточно піти на дно, а то й за грати.

Поки тема звалища кипіла і обговорювалась Садовий тихо і непублічно готував контрвідповідь. Від прозорого і рятівного кредиту Європейського Інвестиційного Банку він здрейфував до підкилимного договорняка з близькою йому по духу і методах командою Януковича-Льовочкіна. І зараз два місяці після трагедії він готовий віддати бізнес на львівському смітті без обговорення, без аналізу, без концепцій та проектів, без тендерів людям з вкрай сумнівною репутацією. І обирає для цього найкращий момент т. зв. «політичних канікул», коли увага суспільства найменш акцентована.

І поки немає жодної реакції від центральної влади та правоохоронних органів, лише ЗМІ та активісти б’ють на сполох.

20 липня відбулась прес-конференція природоохоронців з МОБ «Екологія-Право-Людина».

29 липня на шпальтах ІА ZIK вийшов великий аналітичний матеріал про оборудки Садового з львівським сміттям: «Допомагати Садовому зі сміттям будуть люди Льовочкіна».

А 1 серпня канал 2+2, використовуючи інформацію екологів та аналітику ІА ZIK, підготував ґрунтовне телевізійне розслідування «Цілком таємно. Хто заробляє на екологічній катастрофі?», де візуалізував схему Садового.

Кожна зі сторін підготувала листи правоохоронцям, органам центральної влади та чиновникам ЛМР, аби не дозволити таємно перемогти Садовому та старим корупційним схемам. ІА ZIK публічно представляє тексти своїх запитів та надсилає їх адресатам.
Львівська міська рада

Щодо вивезення сміття у Київ:

    Яка вартість вивезення сміття у Київ? Джерела його фінансування?
    Які фірми вивозили сміття у Київ та хто з них яку компенсацію отримав?

Щодо подання проекту у Міністерство та співпраці з Європейським інвестиційним банком:

    Чи подавала міськрада у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України комплексний проект вирішення проблем з твердими побутовими відходами у м. Львові?
    Якщо так, то коли його було подано? Просимо надати копію листа та проекту, які були відправлені Львівською міською радою у Міністерство.
    В контексті створення полігону у Рясному, яка перспектива співпраці з Європейським інвестиційним банком та реалізації проекту сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького звалища?

Щодо загального бачення ЛМР виходу з сміттєвої кризи:

    Яке (покроково) бачення ЛМР процесу виходу з сміттєвої кризи і яка його кінцева мета?
    Просимо надати концепцію роботи з відходами тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш» (далі – полігону) у Рясному.
    Як буде відбуватись процес поводження з відходами, коли запрацює пункт у Рясному? Просимо покроково описати процес його роботи.
    Коли буде публічно представлена комплексна програма поводження з ТПВ у Львові?
    Хто відповідальний за її розробку та впровадження?
    Чому всі рішення щодо полігону у Рясному ухвалюються комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації? Чи голосували за це депутати чи хоча б члени виконкому?
    Якщо ні, то чи правомірним є надання дозволу на роботу у такій стратегічній сфері без погодження з виконкомом та депутатським корпусом?

Щодо відновлення вивезення сміття на Грибовицьке звалище:

    Хто надав дозвіл та обґрунтування можливості відновлення вивезення сміття на Грибовицьке звалище?
    Хто робив фінансові обрахунки процесу стабілізації звалища, які передуватимуть його рекультивації?

Щодо співпраці з «Гірхімпромом»:

    Якими розрахунками керувалась ЛМР, впроваджуючи концепцію пресування сміття та укріплення з його допомогою схилів звалища, якщо робота над проектом «Гірхімпрому» ще не завершена?
    Яка вартість розробки проекту «Гірхімпромом», хто профінансував це? Просимо надати копію угоди з «Гірхімпромом».

Щодо пресування сміття на тимчасовому пункті перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш» (далі – полігону) у Рясному:

    Хто готував обґрунтування доцільності пресування сміття?
    Чи проходив проект пресування сміття громадські слухання? Якщо так, то просимо надати їхні результати.
    Чи проходив проект пресування сміття екологічну експертизу? Якщо так, то просимо надати її результати.
    Коли розпочнеться робота полігону у Рясному і чи є для цього усі потрібні дозволи та експертизи?
    Які джерела та об’єм фінансування полігону у Рясному?
    Який об’єм фінансування полігону у Рясному з комунального бюджету? Коли і ким було прийнято рішення про виділення коштів?
    Яке обладнання передбачено встановити у Рясному? Коли і ким воно було закуплене?
    Яка вартість обладнання для полігону у Рясному? Просимо надати вартість кожної з закуплених міськрадою установок з підтверджуючими документами.
    Чи проводились тендерні процедури закупівлі даного обладнання? Просимо надати перелік конкурентів.
    Які перевізники будуть залучені до його роботи?
    Хто з представників громадськості були присутні на оглядинах об’єкту. Чому не було публічного залучення громадськості?
    Чому не було залучено журналістів, не було розіслано анонсів?
    Чи передбачено сортування сміття, який відсоток львівських відходів планують відсортовувати?

Щодо ТОВ «Захід Ресурс Плюс та його керівника Олександра Залєвського:

    Чому до реалізації цього проекту залучена ТОВ «Захід Ресурс Плюс?
    Чи проводився конкурс на оператора полігону у Рясному? Якщо так, то хто брав у ньому участь?
    Чи може реалізувати такий великий проект фірма зі статутним капіталом 1 тис. грн.?
    Чому до такого важливого проекту залучена фірма, яка щойно спеціально створена під його реалізацію?
    Виконавцем яких успішних проектів в Україні була ця фірма?
    Яку концепцію роботи з ТПВ запропонувала ТОВ «Захід Ресурс Плюс» і чому вона не була публічно представлена? Якщо концепція є, то просимо надати її копію.
    Якщо концепції немає, то коли ТОВ «Захід Ресурс Плюс» має намір публічно представити її у Львові?
    У яку групу компаній входить ТОВ «Захід Ресурс Плюс» та які проекти вона успішно реалізувала?
    Якими правовими документами оформлена співпраця ЛМР з ТОВ «Захід Ресурс Плюс»? Просимо надати їхню копію.
    Журналістами було досліджено зв’язок керівника ТОВ «Захід Ресурс Плюс» з фіктивними фірмами, а також причетність до ПрАТ «Грінко», яке через держпідприємство викачувало з бюджету мільйони гривень. І зараз за ним стоять справи про банкрутство та кримінальні провадження. Просимо підтвердити, або спростувати ці факти.

Щодо співпраці з чиновником з команди Януковича-Льовочкіна Іваном Олексієвичем:

    Якими правовими документами оформлена співпраця ЛМР з Іваном Олексієвичем? Просимо надати їхню копію.
    Чи перевірялась причетність І. Олексієвича до корупційних схем Владислава Каськіва у Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами України, у якому він керував одним з проектів «Чисте місто»?
    Чому людина, яка співпрацювала з одним з найодіозніших чиновників часів Януковича Сергієм Льовочкіним зараз залучається до роботи з ЛМР. Йдеться про І. Олексієвича, який був помічником нардепа від Партії Регіонів Юлії Льовочкіної.

Мінрегіонбуд

    Чи подавала міськрада у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України комплексний проект вирішення проблем з твердими побутовими відходами у м. Львові?
    Якщо так, то коли його було подано? Просимо надати копію листа та проекту, які були відправлені Львівською міською радою у Міністерство.
    Чи повідомляла ЛМР Міністерство про проект та плани створення тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів у Львові?
    В контексті створення цього тимчасового пункту, яка перспектива співпраці з Європейським інвестиційним банком та реалізації проекту сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького звалища?

НАБУ, СБУ, ГПУ, Прокуратура Львівської області

    Чи проводиться розслідування відповідальності працівників Львівської міської ради та особисто Андрія Садового щодо трагедії на Грибовицькому звалищі?
    Якщо так, то на якому етапі воно перебуває, які заходи вжито, чи висунуто комусь обвинувачення?
    Чи ведуться провадження щодо Олександра Залєвського?
    Чи розслідується його причетний до ПрАТ «Грінко», яке через держпідприємство викачувало з бюджету мільйони гривень.
    Чи існують провадження проти Івана Олексієвця, керівника нацпроекту та однойменного державного підприємства «Чисте місто» у структурі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.

ВАТ «Гірхімпром»

    Скільки проектів, які стосуються Грибовицького звалища замовляла ЛМР впродовж 2006-2016 років? Просимо надати їх список, опис та вартість кожного з них.
    Чи розробляє «Гірхімпром» проект укріплення з допомогою пресованого сміття схилів Грибовицького звалища? Якщо так, то на якому етапі перебуває його розробка?
    Яка вартість розробки проекту?
    Які джерела фінансування розробки проекту?
    Якщо проект замовляла ЛМР, то просимо надати копію угоди з міськрадою.
    Чи розробляє «Гірхімпром» проект рекультивації Грибовицького звалища? Якщо так, то на якому етапі перебуває його розробка?

Державна екологічна інспекція у Львівській області

    Чи проводилась екологічна експертиза на Грибовицькому звалищі після трагедії 30 травня?
    Якщо так, то коли будуть оприлюднені її результати?
    Чи погоджувала ЛМР проект вивезення пресованого сміття на Грибовицьке звалище з Інспекцією? Просимо надати копію погодження?
    Чи видавався дозвіл Інспекції на відновлення вивезення пресованого сміття на полігон у Грибовичах?
    Чи ознайомлена інспекція з проектом роботи зі сміттям у Львові ТОВ «Захід Ресурс Плюс»?
    Чи проводилась екологічна експертиза проекту тимчасового пункту перевантаження твердих побутових відходів на території ПАТ «Завод «Сільмаш» у Рясному?
    Якщо так, то коли будуть оприлюднені її результати?
    Чи видавала Інспекція дозвіл на його функціонування? Просимо надати його копію?  http://zik.ua/news/2016/08/03/chy_dozvolyt_vlada_sadovomu_y_nadali_zaroblyaty_milyony_na_smitti_u_lvovi_746172


Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео