У Львові запрацює сортувальна лінія, яка перероблятиме 20% сміття

Сміттєсортувальна лінія відправлятиме на повторну переробку папір, скло і пластик.
фото ілюстративне: соцмережі
фото ілюстративне: соцмережі
На території заводу «Львівхімсільмаш» облаштовують першу сміттєсортувальну лінію, яка зможе приймати приблизно 20% львівського сміття. Компанія «Захід ресурс плюс» вже завезла та встановила необхідне обладнання. Коли запрацює сортувальна лінія, поки що невідомо, – про це у коментарі Tvoemisto.tv зазначив Тарас Стефанишин, директор ЛКП «Львівспецкомунтранс». Завод «Львівхімсільмаш» розташований у промисловій зоні Рясне-2 (між Рясним та Білогорщею).
Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового
Як пише Zaxid.net, сміттєсортувальна лінія зможе відправляти на повторну переробку папір, скло та пластик. Решту сміття все ж необхідно буде вивозити на полігони захоронення твердих побутових відходів. Яким саме полігоном буде користуватись «Захід ресурс плюс», поки що невідомо. Невизначеним залишається і тариф, за яким компанія прийматиме львівське сміття, адже жодних угод з містом не підписано.
Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк виділить 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу (кредит на 25 років під 1,5% річних). Ділянку для будівництва заводу ще шукають.
Опублікувала Юлія Сабадишина
http://tvoemisto.tv/news/u_lvovi_zapratsyuie_sortuvalna_liniya_yaka_pereroblyatyme_20_smittya_81894.html#sthash.8P1KyrwW.dpuf

Немає коментарів:

Дописати коментар

МСЗ - помойка на небе (Greenpeace) - відео